Възстановяването в авиацията ще продължи поне 2-3 години

Страхът е първото, което ще спре трафика
7
Възстановяването в авиацията ще продължи поне 2-3 години

Доста мрачни облаци са се събрали над авиационния сектор, като поне 2-3 години ще продължи възстановяването и връщането към нормалната икономическа среда. Това мнение изрази Александър Богоявленски, автор и водещ на предаването "Авиошоу" по Bulgaria ON Air, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Страхът е първото, което ще спре трафикът. Второто са финансовите затруднения, които изпитват авиокомпаниите", посочи той.

Още по темата
Богоявленски коментира, че авиокомпанията American Airlines е обявила, че ще съкрати предварително част от остарелия си флот. "Така ще се лиши от над 100 самолета, но ще подобри икономическите си показатели и ще стане по-ефективна", добави той.

Според него за пътниците ситуацията е по-различна.

"Страхът първоначално ще ги възпре да пътуват масово. Но превозвачите ще привличат повече клиенти с по-изгодни предложения. Ще бъдат предлагани допълнителни стимули като безплатни промени по резервациите".

По думите му в момента в по-силни и изгодни позиции са превозвачите с ниски разходи.

"Те са в по-изгодна позиция заради натрупаните кешови резерви и могат да си позволят по-дълго време да преосмислят политиката си и впоследствие бързо да се върнат на пазара и да възстановят полетите си", посочи експертът.

Той отбеляза, че според последните данни на Международната асоциация по въздушен транспорт (IATA) загубите в сектора ще надхвърлят 350 млрд. долара.

"В него са заети на 2.9 млн. души, а към момента са освободени близо 1 млн. души", допълни той.

Видео с целия разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
наи сигурно да се заразиш е да пътуващ със самолет няма значение разстоянието
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тц непозна в прогнозата! Братята рооомии, ***, строители и други, вече чакат с нетърпение полети, за да се върнат у Европата. Донесоха Ковид и го преболедуваха! Америка е друга паница! Там не гледай!
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама грам не ми дреме
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от положителните последици на корона параноята. Дано никога не се възстановят и останат само най-големите оператори на дълги разстояния (полети за разстояния под 2500км не трябва да има)

Спонсорирани публикации