Авиацията в Европа се реорганизира заради кризата

Браншът е в търсене на актуална концепция
3
Авиацията в Европа се реорганизира заради кризата
Снимка: БГНЕС

Коронавирусната пандемия до голяма степен парализира въздушния трафик не само в Европа, а и в целия свят. Сега авиационната индустрия търси концепции за осигуряване на ликвидност. Това ще доведе до неизбежни промени в конструирането на летищата, транспортната политика, а вероятно и самолетите на бъдещето ще изглеждат по съвсем различен начин, пише Йенс Коенен за Handelsblatt, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Главният изпълнителен директор на Lufthansa Карстен Спор наскоро заяви: "В продължение на 65 години и с цената на много кризи ние сме изградили дейността си върху поставените от нашите предшественици основи".

"Ние превърнахме Lufthansa в лидер в Европа", обясни Спор по време на годишното общо събрание на акционерите на най-голямата авиокомпания в Германия във вторник. "Не минаха и 65 дни, преди да достигнем нивото от преди 65 години по отношение на обема на полетите. Това е пагубно и боли", допълни той.

"С други думи, директорът на Lufthansa, както и цялата индустрия в Европа "паднаха от високо“ в резултат на пандемията. Големи части от състава на въздухоплавателните флоти са паркирани на писти, където в момента не се случва никакво движение. Летенето от един град в друг, от една държава в друга - част от ежедневието в глобализирания свят от десетилетия, в момента е стопирано", става ясно от статията на Йенс Коенен.

Границите са затворени, перспективите са лоши, пише авторът. "Все още никой не знае кога и как можем да подновим дейност", казва Карстен Спор, пояснявайки, че нищо няма да бъде същото в авиационния сектор, както преди кризата.

Авиокомпании, летища, туристически агенции, доставчици на услуги за товарене и разтоварване на самолетите или за проверки за сигурност, хора, осъществяващи контрол на въздушното движение, производители на самолети и лизингодатели, които купуват самолетите – това е само част от състава на веригата на авиационния бранш, която генерира добавена стойност за него и която насърчава глобализацията през последните десетилетия.

Целият анализ четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Дано всичките авиопревозвачи фалират и гадните самолети бъдат рециклирани в нещо по-полезно вместо да мърсят!
2
0
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
Луфтханза създаде Андреас ЛуДиц :))) Тез избиха рибата братче .По зле са и от наще
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна се знае че: колкото по-високо хвърчиш , толкова по-лошо ще паднеш !

Спонсорирани публикации