Субсидията за чартъри с туристи е резонна, смята Румен Драганов

От туризма така или иначе печелят много сектори
13 май 2020 10:40, Красимир Ангелов
22
Субсидията за чартъри с туристи е резонна, смята Румен Драганов

Решението на парламента да въведе държавна субсидия от 35 евро за седалка за самолетните чартъри, които превозват чуждестранни туристи до България, ще подпомогне туристическият продукт да стане по-конкурентоспособен и е много добро решение на правителството. Това мнение изрази Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сумата е резонна, а от туризма така или иначе печелят много сектори.

"Ние сме третата страна в Европа по богатство на археологическите паметници и една от най-богатите по отношение на минералните извори, така че държавата има основание да участва в привличането на туристи към своята собственост", спомена още Драганов.

По думите на госта политиците няма да издържат дълго да налагат ограничения и скоро според него ще се види значително облекчаване на мерките по отношение на карантината между съседни държави и държави в Европейския съюз.

Драганов смята, че ако авиацията и туризмът останат "приземени", Европа трябва да плаща трилиони, за да поддържа своите граждани. "Бизнесът упражнява преса и политиците трудно ще удържат баланса", поясни той.

Видео с целия разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации