Близо 70 млн. европари отиват към малкия и средния бизнес

Средствата се пренасочват по оперативни програми
12
Близо 70 млн. европари отиват към малкия и средния бизнес
Снимка: БГНЕС

Близо 70 млн. лв. се пренасочват по оперативни програми за подпомагане на малкия и среден бизнес.

С решение на правителството парите се пренасочват от ОП "Околна среда" към "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.".

Пренасочването е съгласно взето решение на национално ниво за преразпределяне на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове между оперативните програми в подкрепа на мерки за минимизиране на отрицателните последици от разпространението на COVID-19.

Целта е се гарантира последващото излизане на предприятията от настоящата криза с минимални сътресения и при възможно най-благоприятни условия както за работниците, така и за техните работодатели.

Финансирането от близо 70 млн. лв. ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70 милиона за малкия бизнес, 400 милиона за радари на 2 милиардните ни самолети... Ама иначе чакаме бизнеса да пълни хазната
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите от герберските мерки отиват в джобовете на обръчите около ГЕП-Домусчиеви ,Пеевски ,Златев и др.На обикновените фирмички няма да дадат и стотинка.Вече работят стотици герберски посредници-комисионери ,които взимат от 500до 1500лв за да съдействат за т.н."грантове" ,които са от 3000-10000лв , а тези "грантове" още никой не ги е видял.Същото беше и когато ДПС разпредиляше милиарди в земеделието.
9
0
 
5
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
А 2.5 милиарда българо-пари заминаха за Велика Кравария ,за да може *** да остане на власт.Т.е. платихме точно 357 пъти повече от тези жалки 70 млн. за никому ненужни стари летящи катафалки Ф-16,модел от 1974г /вече бракувани в Германия ,Испания,Холандия,Белгия и т.н./ ,на 2.7 пъти по-висока цена от чисто нови Ф-35 ,при това 5 години предсрочно.Някой трябва да понесе отговорност за този грабеж!
8
0
 
9
 
! Отговори
пак ли преди 3 години
пак ли на колекторски фирми свързани с Пеевски?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не им вярвам вече,пренадах се.То свърши ще закрия фирмата.Тук не заслужават труда ми и данъците ми.Ще си потърся друга държава.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова илиона за това, толкова милиарда помощ за онова, а реално колко ли са получили обикновените малки и средни фирми.Някой може ли да ми посочи къде са критериите, на които да отговарят фирмите , за да получат пари по една или друга програма?За ония по 300 хил на фирма, къде може да се видят условията за кандидатстване?Само приказаки и нищо реално.Е, освен оние 75 млн. за една колекторска фирма.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отидат в нашите фирми за останалите кредити
4
2
 
11
 
! Отговори
XAX преди 3 години
От държавата към фирмите на Пеевски и после към Левски.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието не е коректно. Трябва да напишите че тези пари ще отидат в обръчите на герб.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, като мен.
1
4
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И какво ще получа лично аз от тях? 7 цента, 70 цента или 7 евро?

Спонсорирани публикации