Nissan съкращава 19 хиляди работници в САЩ и Европа

Най-засегнати ще са производствата в САЩ
22 май 2020 16:03,
2
Nissan съкращава 19 хиляди работници в САЩ и Европа
Снимка: БГНЕС

Японската компания "Нисан" (Nissan Motor Co.) ще съкрати около 10 000 свои работници в САЩ, което е почти цялата работна сила в нейните американски фабрики, съобщава агенция Nikkei, цитирана от БНР.

Още по темата

От уволненията ще бъдат засегнати служители във фабриките за производство на автомобили и двигатели на японския производител в Тенеси и в Мисисипи, тъй като дейността в тези предприятия е спряна от средата на март в резултат на пандемията Covid-19.

В информацията на Nikkei се посочва, че уволнените служители няма да получат заплащане от "Нисан", но изглежда, че компанията планира да наеме отново част от работниците, след като производството в заводите се рестартира.

"Нисан" също така планира да уволни повечето от своите 6000 работници във Великобритания и около 3000 работници в Испания.

Според информация на агенция Kyodo News пък "Нисан" се стреми да съкрати над 20 000 работните места или около 15% от общата си работна сила в глобален план като част от плановете си за преструктуриране, които бяха задействани след намаляващите продажби на компанията в резултат на пандемията от коронавирус.

Неназовани източници на Kyodo News твърдят, че японският автомобилен производител обмисля да уволни персонала си в Европа, както и в някои "нововъзникващи пазари".

След информацията за предстоящи масови съкращения акциите на Nissan Motor Co. поевтиняха на Токийската борса с 2,5%, като от началото на годината те се обезцениха с над 40 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
на щаба нали хранилката си въри,не ме занимавайте със нусан
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавируса наистина е смъртоносен!

Спонсорирани публикации