Дигитални мотокари - Linde ги превърнаха в реалност

Висока производителност и висока икономичност
Спонсорирано съдържание | Обновена: 28 май 2020 16:47 | 28 май 2020 12:55, Анисия Иванова
Дигитални мотокари - Linde ги превърнаха в реалност

Висока производителност и висока икономичност

Linde представи на пазара нов модел мотокари, които са максимално свързани помежду си. Винаги при мотокарите е имало редица изисквания за ефективност, безопасност и устойчивост, като това важи в особена сила при връзката човек-машина, с новите си модели, компанията успява да отговори на всички тях. Новите мотокари Linde са с два вида двигатели - газов или дизелов и вече са налични и в България в складовата база на Мотокар Сервиз - официален представител на Linde. Освен това могат да повдигнат товари от 2 тона до 3,5 тона. Тези мотокари са рентабилни, защото безжичната комуникация между тях им осигурява висока производителност.

Машините са пригодени за Индустрия 4.0
Когато мотокарите се поръчат от клиент, те пристигат при него свързани мрежово - помежду си и към централен облачен сървър. До информацията, качена в сървъра, имат достъп търговските партньори и клиентите. Всяка самостоятелна машина също може да обработва данни и да ги изпраща. Така възможността да се актуализира софтуера на мотокара от разстояние е напълно реална, както и да се покаже информация, за това колко е теглото на даден товар, пренасян от мотокара.
Не е тайна, че нуждите на различните клиенти се променят с времето, когато става въпрос за интралогистика. Мотокарите на Linde са пригодени да отговарят именно на променящите се нужди. А една от основните нужди е мотокарите да бъдат здрави и в кондиция. Поддръжката им се осъществява много по-лесно, когато са свързани. Така много преди да настъпи времето за поддръжка всички звена по веригата са известени. Което пък от своя страна е добър метод за намаляването на разходите.

Новите мотокари Linde предоставят по-добра видимост
Интралогистиката е сложна дейност, при която на моменти може да се получат и инциденти. Голяма част от тях обаче, могат да бъдат избегнати, ако мотокарите имат добра видимост. Това означава да нямат някакви предмети, които да ограничават полето на видимост. Подемната мачта много често е точно такъв предмет. Начинът по който е поставена тя при новите мотокари на Linde осигурява с 20% по-добра видимост. Освен това, машините са снабдени и с асиметрични профили, тънки А-колони, подсилен стъклен покрив и по-плоска противотежест.
Кабините в мотокарите имат за цел да предпазят водача, но и да го направят така, че той да може да изпълнява задълженията си максимално прецизно. Кабините на новите модели са устойчиви на атмосферни влияния, имат остъклени врати и в тях е приложена „Protector Frame“ технология, която използва цилиндри и натоварваща рамка, за да осигури безопасност.
Допълнително са инсталирани и LED ленти към мотокарите, както и VertiLight осветление. Така останалите водачи на мотокари и пешеходци няма да бъдат заслепени. Двете системи за технологии също могат да бъдат инсталирани на новите машини - Linde Safety Guard и Linde Safety Pilot.  А системата, която предупреждава, че мотокарът е вдигнал повече от позволения товар, Linde Load Assist е сложена като стандарт.

В помощ на хората
Безопасността на водачите и улеснената работа са два основни приоритета, когато става въпрос за мотокари и такъв вид техника. Освен подобрената кабина, при Linde височината на стъпалото също е намалена на 465 мм, за да може по-лесно да се качва водача. Има възможност за 12 различни шофьорски седалки, като всички те са с различни удобства, включително и регулиране на теглото и температурата. Другите иновации, които носят повишен комфорт са по-високо вдигнат таван, подлакътник с вградени превключатели и модул за следене на предпазните колани.
От Linde не са забравили и екологичната страна на нещата, като са оптимизирали консумацията на енергия за по-голяма ефективност. Използвали са двигател с филтър за твърди частици и хидростатично задвижване. Като се направи бързо сравнение между мотокарите на Linde и тези на други фирми производители, ясно се откроява, че машините на Linde са с до 30% по-икономични и екологични.
 


Още по темата: мотокари
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации