Собствениците и наемателите на фитнес зали настояват за помощ

Hоляма част от залите успяват да си върнат едва 30% от хората
26

Собствениците и наемателите на фитнес зали настояват за помощ от държавата и спешна среща с премиера Борисов. От бранша не стигнаха до консенсус с мерките, предложени им от социалното министерство.

За проблемите си фитнес центровете алармират от почти месец. А собствениците на спортните обекти останаха без ясен хоризонт след вчерашната среща със социалния министър Деница Сачева и спортния министър Красен Кралев. Според бранша предложените мерки, включително 60/40 не са адекватни за техния бизнес.

Само за последните два месеца загубите, които отчитат фитнес залите, са почти 20 млн. лв. За това от бранша настояват за директна финансова подкрепа от държавата, за да се възстановят след кризата с коронавируса. Сред исканията им е и намаляването на ДДС.

"Ние бяхме депозирали намаление на ставката на ДДС при спортния министър много преди да се почне да се говори за това. И при нас това не е антикризисна мярка", посочи председателят на "Българска асоциация здраве и фитнес"  Петър Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Заради съществения им принос към икономиката, собствениците на спортните центрове смятат, че правителството трябва да им обърне внимание. Фалитите в сектора вече са факт. А голяма част от залите успяват да си върнат едва 30% от хората.

"Това не значи 30% приходи, повечето от хората са със закупените предварително карти и те идват да си ги използват, така да се каже. Аз предполагам, че поне една година ще ни трябва, за да стигнем до нивата на приходи от преди кризата", прогнозира Ангелов.

Засега от бранша се надяват, че все пак ще стигнат до лични преговори с премиера и ще си стиснат ръцете. В противен случаи са готови за протестни действия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: фитнесфалитипомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Аре бе преди 3 години
Ами то и аз като физическо лице имам нужда от помощи и по-ниско ДДС.Защо пък само за бизнеса?
19
0
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Ми ще стачкуват. Т.е. няма да работят и държавата ще пропадне.Друг вариант - фитнес на открито, демек с мотиките ще прекопаят джунглите около блоковете.
18
6
 
1
 
! Отговори
Пълно е с малоумници преди 3 години
Фитнес зала в София може и да е много печеливша, но в провинцията не е така. Мой познат взе под наем фитнес, няколко месеца е без доходи, а разходите си вървят, има си договор. Отделно че му се роди и дете наскоро. Е как да оцелее без помощ от държавата? Нали уж имаше 2 милиарда и отгоре за помощи, дадоха едни 700 милиона на техни хора и това беше!Но Тук платените гербаджии тролят яко!
17
6
 
2
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Тези фитнеси и ресторанти и спа не са по държавна поръчка, но държавата ги спря за месеци, така че същата държава носи и отговорност за действията си.Някой си решава да ме държи затворен в къщи - ми поне ми плати храната и разходите?
16
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И в какво, по-конкретно, ще се изразят стачните действия?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре, аре. Щом за хотели може, ся да бутнат и на фитнеса.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ДДС, фитнесите (повечето не плащат ДДС) щот се водят клубове, даже и касови апарати нямат.
13
1
 
18
 
! Отговори
sad преди 3 години
Нали след пет дена падат всички мерки. Какво повече искат? Аз от моите данъци да им плащам фитнеса, въпреки че не посещавам ли?
12
0
 
11
 
! Отговори
Цеко преди 3 години
На мен вече не ми става искам помощ от държавата
11
1
 
16
 
! Отговори
lol преди 3 години
Какво значи - "клиентите ни са с карти и си ги ползват"...еми значи вас още по-малко ви е засегнала карантината, защото въпреки, че всичко беше затворено, абонамента на картата си е вървял...демек нищо не губите, а напротив - нямате разходи, докато изтекат месечните карти.
10
0
 
14
 
! Отговори
Бял циганин преди 3 години
Абе какви са тези *** номера? Искали държавата да им помага... Да затварят кепенцата като не могат да се оправят големите бизнесмени.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз ходих ,преди време,но може и да ида ,да изпия някой компот,да си изкарам яда на тия лъжи с тоя вирос,е с какво лекуват хората като нямало лек или ваксина !!! )
8
0
 
9
 
! Отговори
Джингиби преди 3 години
Те са силни, ще оцелеят
7
2
 
12
 
! Отговори
ШАШ преди 3 години
Аре стига вече с тези помощи.Хората живота си изгубиха, а те - помощ!
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия собственици на фитнес зали, ресторанти, хотели, разни фирми не са ги отваряли по държавна поръчка. Не се е обърнала държавата с молба към тях, за да отворят примерно 400 зали, за да искат помощи. Щом нямат клиенти, значи няма такава огромна необходимост от тях и трябва да редуцират броя си. Не може държавата да плаща на всеки, който е отворил на своя глава губещ бизнес или защото пради някакви обстоятелства той е станал в един момент губещ.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които ползват фитнес зали,всички имате поне полови декар земя на село.Елате, вземете мотиката и тренирайте.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалирай, затваряй, а гирите за скрап !
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък тогава имали хора в фитнесите си...ква помощ бре,хората тренират на въздух
2
1
 
15
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Че те ДДС плащали ли са някога за да има смисъл да им го намаляват!? Защо искат помощ сега - нали вече всичко е отворено и работи, значи е на пазарен принцип,като нямат приходи - оптимизират,режат заплати,персонал,предоговарят наеми,добавят нови услуги,пречистват и дезинфекцират въздуха,уредите и т.н. А някой запитва ли се кой ще запълни дупката в хазната? Ние програмистите ли? Нека да вдигнат нашите данъци,за да избягат и ИТ фирмите от страната...
1
0
 
39
 
! Отговори
тт преди 3 години
Балонът се спука ! Няма как всеки втори да печели от казина, козметични салони, фитнес зали, механи, дискотеки, кол центрове и т.нат. Някой трябва и да копа .

Спонсорирани публикации