Гърция отваря хотелите за BG туристи в понеделник

България е сред приоритетните страни за влизане без тест
29
Гърция отваря хотелите за BG туристи в понеделник
Снимка: Pixabay

Гърция е готова да посреща туристи при строго спазване на здравните норми. Приоритетно отварят от утре сухопътната граница с България, която е сред страните с ниска активност на вируса.

Хотелите предлагат по-ниски цени за пакет престой повече от седмица,съобщават туроператорите, цитирани от БНР.

В последна подготовка за старта на туристическия сезон са сезонните хотели в Гърция, които от утре приемат първите си туристи. Хотелите отварят врати след проверка и разрешение от здравните власти. На входа на всеки туристически комплекс задължително се поставя сертификат, че са взети всички предпазни мерки съгласно здравните изисквания.

В пълна готовност са и летищата в Атина и Солун за посрещане на първите полети с туристи. Безпрецедентни са мерките за социална дистанция. Туристите на летищата ще се посрещат от медицински екипи, като пристигащите от страни с все още висок праг на заразяемост ще се тестват на летището.

България е сред приоритетните страни за влизане в Гърция без тест и карантина. От сухопътните граници Гърция отваря за свободно движение от утре само граничните пунктове с България за сега, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Собствениците на къмпинги в Северна Гърция са доволни от резервациите, като основните им клиенти  са българи и румънци.

"Приоритет на Гърция е безопастността на почиващите",  съобщи от остров Санторини премиерът Мицотакис.

Хотелиерите от гръцките острови също очакват от утре първите туристи от чужбина и обещават "без компромис да спазват предпазните мерки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: българиятуристиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
До №6 преди 3 години
много си прав.Аз съм от Бс и от 12 години имам къща в Гърция и от толкова време не съм влизал в Черно море
14
3
 
8
 
! Отговори
39123 преди 3 години
С ТЕЗИ НИСКИ ЦЕНИ И ТОВА ДОБРО ОБСЛУЗВАНЕ В БГ СТЕ ОСТАНАТ САМО ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ХАРД МЕНТЕТАТА И НА ФЕКАЛНИТЕ ВОДИ .
13
3
 
7
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Относно цените в Гърция:Миналата година, 20-25 юни, 5 звезди хотел Рамада в Александропулис със закуска и вечеря за децата до 6г.без доплащане, общо 95? на ден. Не теб лъжа, за мен истина. Запазихме ги два месеца предварително. Утре заминаваме за Авдира да се изолираме на пустите плажове. А за качеството в хотел от веригата на Рамада няма смисъл да обяснявам.
12
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
В слънчака чадър с два шезлонга беше 3 х 12-36 лв.Сега уж щели да ги намалят,но пък кафето,абсолютна пърцуца беше 3 лв. сега става 8 лв.Бирата,най-вероятно ще е златна.В гръцките курорти,които отдавна посещавам плажовете са безплатни, но трябва нещо да си поръчаш.Кафето е 1-1,5?,бирата 1,5-3 ?,бутилка вода 0,5?.Така че,за онези 20 ? дето ги даваш на нашите кожодери,ползваш 4 шезлонга с голям чадър и направете сметка колко напитки.
11
1
 
13
 
! Отговори
до аре бегай бе преди 3 години
Аз не съм беден,но в последните 15 г.веднъж бях седмица в слънчака и няма да повторя скоро.Който иска да направи съпоставка на цените да влезе в Букинг.Нито гръцките четиризвездни са толкова скъпи,нито БГ са евтини.А разликата във всичко,ама всичко е драстична.Наемаме малък апартамент,те са по 90-120 лв.на нощ,сутрин лека закуска,не обядваме и вечеряме на ресторант.Храната в Гърция е 3 класи над БГ.На плажа срещу консумация 10-15 евра ползваш чадър и 4 шезлонга.А у нас това е 30 евра
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. И тази година на Цикладите. 68215
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. И таз година на Докладите! 89871
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече съм резервирал за другата седмица. Само да няма много опашки. Инче който иска да ходи на шезлонгче за 54 лева.
7
37
 
14
 
! Отговори
АРЕ БЕГАЙ БЕ! преди 3 години
Абе ходите в Гърция на палатки и дърти каравани, а също и по квартири! Иначе хотелите са им много по скъпи от нашите! В 4-звезден хотел на Халкидики или Тасос струва МИНИМУМ 120 евро на ЧОВЕК! В България за 200 лева в 4-звезден хотел ще си поне двама с две деца! Тука пишат и хвалят Гърция някакви бедни мишоци, дето си носят храната в багажника и ракията на задната седалка на път за гръцко
6
18
 
16
 
! Отговори
Тц тц тц преди 3 години
И да не забравите да минете през " Кауфланд " преди да идете на почивка в Гърция
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аабе в България 105 заразени, Северна Македонея 165 заразени, а в Гърция от 20 дни само по 5-10-20 не повече! Тия гърци са голяма мафия, лъжат повече от.....
4
7
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Интересно ми бе ,когато видях бг коли с варненски,бургаски,русенси ,добрич...номера в Халкидики преди година -чак оттам да бият стотици км да отида на море в Гърция -предпочитайки гръцкото крайбрежие ,което не е евтино спрямо нашето ...защо ли ?
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашето море си бетон, какво не му харесвате
2
6
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
Малиии,батките по нашето моренце, четат с насълзени очи.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес да вземат да направят едно приложение за следене на движението на гумната от варненското езеро, летуващите да са в час и да знаят къде могат да вземат кални бани покрай събирането на ултравиолетова радиация.

Спонсорирани публикации