Доц. Вазов: Туризмът ни получи много, а опашката за Гърция беше 5 км

До края на 2020 г. очакваният дефицит от 5% на БВП ще е по-малък, прогнозира той
Обновена: 16 юни 2020 22:51 | 16 юни 2020 22:50, Анисия Иванова
38

"Харчете, харчете, харчете", апелира директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Уместен ли е този призив?

"Идеята е да се възбуди потреблението, по този начин се появява свеж ресурс във всички предприятия. Харченето от бюджета е по-различно и може да доведе до трагични последици във времето. До края на годината очакваният дефицит на БВП от 5% ще е по-малък. Вече сме готови за всякакви вълни", каза в "Денят ON AIR" ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

Според него внимателният начин на харчене на пари от бюджета е оправдан.

"По-добре да има политически рискове от обвинения, че не си изразходвал достатъчно, отколкото после да има икономически последици за цялата държава. В историята на България в последните 30 години не е имало такава предизборна кампания, толкова желаещи да се появят в политическото пространство. В момента Фондът на фондовете вече е разработил технологията за инвестиране в малките и средни предприятия при по-облекчени условия", коментира доц. Вазов.

Той добави, че "сивата" икономика в момента се чувства най-зле и тя най-много говори, че държавата не прави нищо.

"Необходимо е създаването на технология на нормативна уредба. В противен случай последствията за икономиката ще бъдат много по-сериозни. Държавата даде всичко, което поискаха от туризма, а в понеделник опашката на границата за Гърция беше 5 км. Българинът вече не се интересува толкова от цените, а от сервиза", подчерта ректорът на ВУЗФ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него тази година туристическият бранш у нас трябва да покаже новата форма на мислене именно в сферата на обслужването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
1 левче за кафенце?Егати евтинията.На морето е 4 лв.Елате.
29
0
 
6
 
! Отговори
Гадна сура преди 3 години
Малко останаха будалите, които да ходят по нашето Черноморие, само най-долната каста европейци, които да се отдадат на алкохолен и наркотичен делириум за 1 седмица и това е. Мисля, че за българския туризъм вече е късно да се спаси, трябват 4-5 години целенасочена политика (която не ми се вярва да се случи) на стремеж към подобряване на услугата и обслужването иначе ще си кретаме така- 20-30 % от потенциала, който имаме. Иначе и аз не съм ходил от 7 години на нашето море.
28
3
 
15
 
! Отговори
??? преди 3 години
Има му нормален българин, който още се подлъгва да ходи на почивка на българското море? Аз не познавам такива.
27
1
 
16
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Вчера отивайки за работа влязох в нон-стоп, купих си Лаваца за 1 лв., и ми поискаха 5 ст. За 1 захарче(кафява). Умрях от смях, казах на продавачката,че босът и е ***, а тя отговори ,че я купували. Няма да си купя нищо от там повече. Не съм за 5 ст. Забравих да питам цената на бялата захар и бъркалката. Смях никога няма да се оправим.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция и Турция е м пъти по добре. Тук държавата е мащеха, жив ще те одере, разболее, ограби
25
6
 
12
 
! Отговори
V преди 3 години
Българския туризъм го съсипа герб .А й на всякъде по света като не вървят нещата се сменя управлението.Преди герб да дойде на власт беше невъзможно да се строи на самия бряг. По гербаво време Ахмед Доган застрои брега .Герб ни скараха и с Русия и ето го резултата. Също като всички други резултати на герб и при туризма копаем дъното на всички класации. А тази година и пшеница няма да има .Чакат ни трудни времена ,а банките мой да се разклатят ;)
24
5
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
А защо им дадохте много на тези тунеядци, които предлагат толкова малко, че хората бягат от тях в опашки от 5 километра? Токвойко е време да го отвееме на изборите, ако имате акъл..
23
18
 
11
 
! Отговори
Пишман турист преди 3 години
Какво се пънете, бе!? Гърчолята ни мраз*т в червата си. Ако има как няма изобщо да ни пускат по плажовете! Притрябвали са им такива тарикати като нас. И те пари трябва да изкарат! От нас ли голтаците?!
22
6
 
30
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 23в Гърция на Халкидики има малки живописни селца и нищо не плащаш за чадъра на плажа. След коет, като се сгорещихме повечко, седнахме на кафето на края на пясъчната ивица на по една Heineken. Цена 2 евро на бутилка. И към двете бутилки Haineken ни добавиха безплатна голяма купа с чипс.Да, Хейнекена нямаше нищо общо с този "Хайнекен", който алхимиците го бичат в България.
21
5
 
18
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Идеята е да се възбуди потреблението, по този начин се появява свеж ресурс във всички предприятия."Как точно изсипването на чувал пари на Пеевски (примерно) ще "възбуди" потреблението? Чувала с пари трябва да се "изсипе" на хората, а не на Пеевски.Но все пак и теб те разбираме - нали трябва да си заработиш хонорара.
20
3
 
20
 
! Отговори
БОЙКО преди 3 години
... на мене няма да ми казва, къде и как да си харча парите. Тази година заради пандемията и други причини няма да ходя никъде, но догодина си отивам пак някъде из Европа на море, както предишни години. Миналата година заради рок фест във Варна направих грешката и да съчетая кратко море из северното черноморие. На *** Кранево имаше супермаркет, където половинка вода беше 5 лв. Да ходя на бетон, скъпи, но за сметка на това мръсни и претъпкани плажове с "подпорни" стени? Не, благодаря.
19
45
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си мислете че идващите тук в Гърция ходят на море и харчат евро по барове и ресторанти. От 20 години живея в Атина тук е пълно с Българи идват най вече заради евтината дрога. Нашмъркат се напушат се сложат по някое пакетче в тайници на колите си и се прибират. Тези опашки по границите са от наркомани.
18
3
 
19
 
! Отговори
Пomko преди 3 години
Всяко лято карантина, затваряме границите и отиваме да подпираме стената
17
18
 
10
 
! Отговори
Bobo преди 3 години
Брат ми в момента е там и ми каза че цените са се дигнали од миналата година. Една стая двойна най обикновена нищо особено 25 Евро. А казвам ви сега е криза и не е разгара на сезона и бира за 4 Евро че то в Хърватия е по евтино.
16
41
 
11
 
! Отговори
Bobo преди 3 години
Евтино е за тия къде си носят домошарката и бирата и мезето од България и одат с хладилните чанти на плажа. И висят на ората под чадъра за едно фрапе. Ама и тая мандра ще свърши гърците не са балами. Аз лично предпочитам България бил съм на всички морета в Европа но като цени България си е номер едно.
15
5
 
42
 
! Отговори
До Bobo преди 3 години
Не е евтино.. последните 5год ходя в Гърция на море. 7 дена за едно семейство излиза около 1500-2000лв. И на мен ми е скъпо, но като отида си почивам и ми е хубаво. Водата е прекрасна, храната е хубава.. Пълно спокойствие. Преди ходих на Синеморец и на Градина.. но последните години и там се препълни. В България се ходи на море до края на юни, след това е гадно
14
9
 
9
 
! Отговори
Bobo преди 3 години
Бензина 2 евра
13
20
 
25
 
! Отговори
Bobo преди 3 години
Днес На Паралия Катерини една бира бе 4 Евро а инак празно пустош. Нема туристи. А какви ще са цените в главен сезон незнам. 2 супи 2 бири едно узо салата и пържени тиквички 40 Евро. И кое му е евтиното? Да чисто е уредено съгласен съм. Но за евтино не е.
12
3
 
57
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Не в морето е проблема а в алчните хотелиери- милионери които са толкова алчни и гнусни ревльовци че не заслужават да ги коментираме,камо ли да даваме парите си в мръсните и разпадащи се хотели!!!Абе що не им проверят доходите от първите 6 месеца на миналата и по миналата години и да ги компенсират върху тях ???Ще получат точно нищо,колкото им се полага наистина на тия мошеници!!! Техните пари трябва да се раздадат на лекарите ,учителите и полицаите,не на тия ненаситни к,пелдаци!!!!
11
2
 
15
 
! Отговори
ДО 9 преди 3 години
Не пиши такива неща , ако взимаш 300 евро в БГ трябва да си седиш ДОМА .Какви Почивки са ти в Главата ?

Спонсорирани публикации