Авиацията в Европа е понесла най-тежки поражения от кризата

Коментар на капитан Янко Стоименов пред "Денят ON AIR"
26 юни 2020 23:45, Анисия Иванова
6
Авиацията в Европа е понесла най-тежки поражения от кризата
Снимка: Pixabay

Пандемията COVID-19 нанесе невиждано поражение върху икономиката. Безброй бизнеси удариха дъното и се обявиха в несъстоятелност, други - оцеляват на ръба. Авиацията е един от най-тежко пострадалите сектори.

Капитан Янко Стоименов заяви пред "Денят ON AIR", че авиацията в Европа е понесла най-тежките поражения.

"Пораженията са потресаващи от гледна точка на брой полети, превозени пътници, паричният поток е драстично намален. Европа е в най-неизгодна позиция. В Китай авиацията се възстанови, както и в САЩ. Причината е размерът на тези страни и броят на вътрешните полети. Само за месец в Китай се възстановиха вътрешните полети на 78%, в САЩ работи борд, заедно с министерството на транспорта и правителството, който подпомага вътрешните линии, като ги стимулират", отбеляза той.

Стоименов коментира, че авиационният сектор се е върнал поне 100 г. назад.

"В светон мащаб се върнахме близо 100 г. назад, Европа - 25 г. Интеревропейските авиационни връзки са опустошени заради различни мерки по границите", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

За да се запази Европа като икономическа сила и да запази реномето си като участник във въздушните превози, би трябвало също да има борд, който да подпомага сектора, както в САЩ. За момента такъв няма.
Без помощ - държавна или европейска, субсидиране, въздушните превози и много авиокомпании няма да съществуват след известно време", категоричен бе той.


6
Още от Бизнес
Тежки последици за транспортния бранш от коронакризата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
svetlio преди 2 седмици
Майтапа в страни,ама аз небето не съм го виждал по-чисто никога!Преди,когато и да погледна,виждах доста самолети и чери от тях.Сега ги няма!
2
7
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Господин стоименов да иде на психиатър... 100 години назад. Да хванеш идин полуграмотен от филиповци ще е горе долу също толкова неадекватен.

Инак, дано 100 години продължи кризата на авиацията, че да има чисто небе.
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Откакто авиацията спря въздуха стана кристален. Няма кой да бълва в небето милиони тонове керосин и да ни трови. Това още ли никой не го е разбрал. Или са разбрали но се правят на приятно расеяни.