Хампарцумян с прогноза: Скоро няма да се вдигнат лихвите

Банкерът смята, че консолидацията на банките не може да става насила
26 юни 2020 15:25, Ния Христова
31
Хампарцумян с прогноза: Скоро няма да се вдигнат лихвите
Снимка: БГНЕС
Въвеждането на ниските лихвени проценти беше свързано с икономиката. В момента, в който тя започне да расте и видим признаци на здравословна инфлация, лихвите ще тръгнат отново нагоре. Засега няма поводи да мислим, че това ще се случи скоро. Друга сериозна спирачка за процеса е нарастващият дълг на правителствата. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в рамките на публична лекция, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси, съобщава Bloomberg TV Bulgaria
 
"Докато през 2008 г. банките бяха причината за кризата, сега те са по-скоро инструментът, които ще позволи да се направи реструктурирането", посочи Хампарцумян. 
 
Той смята, че консолидацията на банките не може да става насила, а трябва да има икономически смисъл и управленска воля това да се случи.
 
"Трудно можем да очакваме българска банка да е регионален център за консолидация на банковия бизнес, имайки  предвид, че банковата система на страната ни е голяма колкото тази на един германски град", заяви още експертът. 
 
Според Хампарцумян "в бъдеще, когато условията позволяват, бихме могли да видим у нас създаването на банка с преобладаващ български капитал, подобно на модела на OTP в Унгария например". 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя още ли не е в затвора. Ало ***
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хампарцумян с прогноза: Скоро няма да се вдигнат лихвите"ХА-ХА-ХАНе думай!!Аз го казах преди 20 години когато Милен Хотелчев врътна плаващите лихви по външния дълг във фиксирани на 8%.Да казваш към днешна дата че лихвите няма да се вдигат при положение че сме в 40+годишен низходящ тренд на лихвите е все едно да преоткриеш топлата вода през 21ви век.Що му давате думата на тоя НЕКРОЛОГ?!
3
0
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Наистина ли Левон е използвал този словоред? В такъв случай, Левоне, би ли казал на език какъв в твоето изказване словоредът е?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно - нищо не казва за потенциалния принос на някои банки като посредници при изпирането на пари и прикриването на политическа корупция. Толкова обича да морализаторства и да обяснява на всички кое е правилно и кое - не, а по този въпрос е пропуснал да се изкаже...
1
1
 
23
 
! Отговори
. преди 3 години
Щом този казва така, очаквайте обратното!!!

Спонсорирани публикации