Плевнелиев: Фолксваген може да инвестира в развоен център у нас

В хода на двегодишните преговори с концерна се обсъждали различни варианти
214
Плевнелиев: Фолксваген може да инвестира в развоен център у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В хода на двегодишни преговори с Фолксваген ние обсъждаме различни възможности за инвестиции - компанията например може да отвори Център за развойна дейност в страната. Това каза бившият президент Росен Плевнелиев пред журналисти.

Още по темата
По думите му отказът на концерна да строи завод в Турция не означава, че такъв ще има у нас.

В един развоен център обаче могат да работят до пет хиляди човека.

"Ако ние направим такъв център, нека сметнем - във фабриката на автомобилния гигант щяха да работят четири хиляди човека със заплати от 1000 евро, а в такъв развоен център би имало пет хиляди души със заплати в рамките на седем - десет хиляди лева, посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

Преговорите се водят от автомобилния клъстър, правителството и Фолксваген. Силата на България е в таланта на хората и на това, че вече имаме подобни успешни центрове, заяви още той.

През следващите седмици три компании от ранга на компанията Бош, която вече е в България, ще преговорят в Министерството на икономиката да отворят центрове за развойна дейност в страната, каза още Плевнелиев.

Концернът Фолксваген вече и официално обяви, че се е отказал да строи нов автомобилен завод в Турция. Причината е от една страна е в променения пазар и икономическа ситуация в света след коронавируса, а от друга страна причината е и в Турция, каза Плевнелиев.

"Защото Турция е страна, в която вече демокрацията е в упадък. На това отгоре и президентът Реджеп Ердоган вече води и войни - за справка Либия, но не само", посочи той. За нас това не означава, че Фолксваген ще прави завод в България - такава фабрика, каквато беше замислена, просто няма да има, каза Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-умния българин с жена сино-птичка!Мен най ме интересува, как се купува имот в Гърция с пари на ръка (някъде около 762000?) и как с президентска заплата се спестяват такива пари?Много добър специалист е по ......, а а забравих по какво!
120
5
 
12
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Оооо, мистър татко Биин, кака е расте ли бебока? Дано да е наследил повече от майка си, че ако е от бащата.....мъка...
119
2
 
3
 
! Отговори
един преди 3 години
До Mr . STARBUCKS Г-не може би за умнотията на плювню сте изпуснали кавичките?
118
2
 
17
 
! Отговори
представям си преди 3 години
представям си как Пепи Еврото краде развоен център на VW докато през това време Гешев лови крадци на кокошки и се прави ,че не вижда ,а Пеевски се подхилква отзад.
117
1
 
10
 
! Отговори
врачка преди 3 години
едно си баба бае едно си лае
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, да! Нужен им е на швабите такъв развоен център! Ама много, щото и завод си имат тук, а къде се е чуло и видяло завод без развоен център /в краен случай могат да ползват на ЦеЦерон мозъчния тръст/?
115
3
 
10
 
! Отговори
opa преди 3 години
7000-10000 лв. средна заплата, това няма как да стане. Тук търсят нискоквалифициран труд, то и затова всички кадърни българи напуснаха, че им дават жълти стотинки в бг.Като добавим и "приятната" социална и политическа среда е напълно нормално.
114
19
 
11
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Чета, чета коментарите ,и за сетен път стигам до извода,че проблемът на Президента Плевенлиев е,че е прекалено умен за простия българин.
113
2
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
"" Плевнелиев: "Фолксваген" може да направи у нас развоен център със заплати 7000-10 000 лв. "" А,Деси Банова ще е генерален директор.Хайде стига ,нека бъдем сериозни.Нека си гледаме шиенето на *** и потници с чужди суровини.Това май ни се отдава.Това ни определено като дейност.Иначе звучи забавно,жизнено утвърждаващо с елемент на водевилен сарказъм,нужно е шоуто да продържава
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и завод да построят, ама няма.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама на право ти повярвах ме, нали разправяше преди КАК ЕДВА ЛИ не той лично е уредил завода да е у нас, на което Фолксваген дипломатично се изсмяха.
110
3
 
13
 
! Отговори
ТАЗИ преди 3 години
вечно ухилена, безпричинно, до уши личност пак ръси глупости.
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фолксваген, са наясно какви крадци сте.
108
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,бе,да,ще трошат пари нерви...няма да могат да ви насмогнат на лакомията герберасти****""
107
1
 
11
 
! Отговори
Атлантик - преди 3 години
Развоен център - хи, хи.... То едно такова нещо може да е и от 5 човека - само фирмата му голяма. Де ще го "настанят"? - в "неговия" София Тех Парк, който и без това е празен.
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Плевнелиев:Фолксваген може да инвестира в развоен център у нас" ,....... и аз така мисля,МОЖЕ и да вали,а може и да не вали,ха на бас,че ще позная!
105
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...и плевньо да е директор на центъра, да окраде още и някой друг милион както стана с техпарка, едни санирани сгради, вътре жив човек няма, но парите са разпределени в правилните джобове...
104
2
 
22
 
! Отговори
тузаря преди 3 години
Този от време на време изплува от гьола си за да изръси една огромна глупос и лъжа и след това изчезва!
103
1
 
20
 
! Отговори
Расимка Пастирката преди 3 години
Комсомолската секретарка на Факултет Електроника на ВМЕИ "В.И.Ленин" пак се е престапонирала ....
102
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тоя пак си е преодозирал хапчетата...кви 710 кЛв средна заплата, те в немските заводи не ги дават...А като човек внушава само погнуса