Как руските богаташи пътуват за почивка въпреки затворени граници

Редовните полети, с които можеш да напуснеш страната, са малко
18
Как руските богаташи пътуват за почивка въпреки затворени граници
Снимка: Bridget Bennett/Bloomber

Далеч от мисълта да се барикадират в именията си край Москва, заможните руснаци успяват да напуснат Русия, въпреки че границите са затворени, за да прекарат отпуска си почти нормално в днешните пандемични времена.

Най-богатите, често хора с чужд паспорт или разрешение за постоянно пребиваване освен руското гражданство, са открили сигурен начин безпрепятствено да пътуват до летните си жилища в Лондон, Кипър, Монако или Ница - частните самолети, пише в цитиран от БТА анализ за AFP Андреа Паласиано.

Според бизнес всекидневника „РБК" от април до средата на юни московските летища са регистрирали над двойно увеличение на тези полети - от 400 на 850 за месец. И близо половината са международни.

За да не важи за теб затварянето на границите, наложено в края на март, трябва да имаш двойно гражданство или жителство в друга държава - "шперцове", с каквито по принцип са запасени бизнесмените от по-първа ръка. Или поне справка, че става дума за спешен медицински случай или професионален ангажимент.

Който не разполага със собствена машина, може твърде лесно да вземе под наем. Компанията притежател на въздушния парк се нагърбва с основната пречка - да набави книжата, необходими за получаване на разрешение от Росавиация, надзирателя на въздушния транспорт.

Московските офиси на Ел Си Ти - компания за наем на частни самолети, са затрупани с поръчки, "над 50 всеки ден", радва се генералният директор Лев Шалаев, облечен с Гучи от глава до пети.

"Мнозина свикнали да пътуват с бизнес класа идват на нашия пазар. Най-популярни са дестинации като Ница, Малага, Аликанте, Барселона... Италия и Испания. И естествено Кипър, където вече има много руснаци и руски предприятия", добавя той.

"В момента повечето ни пътници заминават на почивка", посочва Шалаев. За самолетите с капацитет до 13 места цената на билетите варира според дестинацията и започва от 4000 евро.

Редовните полети, с които можеш да напуснеш Русия, са малко и цените - много високи. А трябва и да си находчив.
 
"От юни насам руските граждани могат да летят зад граница по медицински причини", напомня Анастасия Дагаева, експерт по авиационни въпроси. Така се развива медицински туризъм. Можеш примерно да подадеш молба за лечение в испанска болница и да отпътуваш за Испания.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
БРЕЙ! БРЕЙ! преди 3 години
Могат - правят.Задкалвиатурните кибици тука, ако можехме нямаше ли да пътуваме също така?
11
1
 
2
 
! Отговори
До ЕЕЕЕЕЕ преди 3 години
Ако нямат нови идеи по темата богаташи, Русия - могат да напишат една статия за немската Wirecard чиито СОО Ян Марсалек, най-търсеният човек в света в момента, се укрива в Русия пазен от фсб, казва Интерпол, на когото отказват да сътрудничат. Уж тръгнал за Филипините да търси парите а се оказал в Русия. Компанията е счетоводна обслужва онлайн порно и хазарт бизнеса, 2 милиарда са изчезнали от сметките. Аферата я наричат Германския Енрон. В БГ никой не пише нищо!?
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко от тези богати колхозници почива в Сибир?
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите богаташи живеят в Дубай,а ако нещо не им харесва в държавата,тогава сменят правителството и главният прокурор.И та другари,от където е текло,пак ще тече.Руските богаташи не могат и ,,гък'' да кажат в държавата си,защото нямат потенциалът на българските такива.Анадън му?
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете как руските бедняци ходят на почивка,че да се научим и ние нещо от тях.Богаташите ги оставете,те вече и на Лината ще могат да ходят.пошете за хотрата от ,,нашта черга'',за хората от народа.Обичам руският народ,мразя руската политика на комунистическите феотдали.
7
0
 
10
 
! Отговори
Пен преди 3 години
А нашите богаташи как пътуват ? Напишете и за нашите нещо. :)
6
0
 
9
 
! Отговори
Пен преди 3 години
А нашите богаташи как пътуват ? Напишете и за нашите нещо. :)
5
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсните руски свне разнасят зловонната си миризма навсякъде.
4
3
 
43
 
! Отговори
Двоен аршин преди 3 години
Не са само руснаците .... Арабски принцове ... американски милиардери... европейски бизнесмени ... политици ... разни спортисти ,певачки и артисти ... ВСИЧКИ пътуват където и когато си поискат по време на пандемията .Само бай *** ..... руски цървулани... американски цървулани... западноевропейски цървулковци ... попълват декларации... мерят им температурата и кръвното ... кибичат самоизолирани и препоръчително си стоят по колибите и броят мухи докато не им разрешат , някога да излязат.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как пътуват... Като имат пари всичко може няма затворени или отворени граници.Но пък голяма работа ако не отидеш на почивка
2
2
 
32
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕ преди 3 години
Това е Новина от месец Март 2020 . Сайта я повтаря вече ТРЕТИ Път .Това е Хибридната Война .
1
6
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Западняците да продължават да им раздават паспорти.

Спонсорирани публикации