Хотелиери: Пуснете украинските туристи без PCR тест

Масово анулирали резервациите си заради него
51
Хотелиери: Пуснете украинските туристи без PCR тест
Снимка: БГНЕС

Да се премахне изискването украинските туристи да влизат в страната ни само след предоставяне на границите на PCR тест, настояват от Бургаската регионална туристическа камара, Съюзът на собствениците в Слънчев бряг, Българската асоциация на туристическите агенции и Клуб на хотелиера – Несебър в писмо до премиера Бойко Борисов и ресорните министри на туризма, здравеопазването и външните работи.

Още по темата

Според бизнеса, след като на 15 юли бе позволено влизането у нас на украински туристи вече са посрещнати успешно десетки групи по родните морски курорти, като досега не е регистриран нито един случай на заразен с COVID-19 турист от Украйна, пише „Труд“.

В същото време след въведеното на 27 юли изискване гостите от тази държава да пристигат у нас само след отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа преди пътуването им, са завалели анулации и откази от пътувания. Причината според бизнеса е, че сумата от 65 евро допълнително за направата на всеки тест е непосилна за украинските гости, които са бюджетни туристи и за 10-дневна почивка у нас обичайно плащат по около 300 евро за пакет плюс транспорт – пътуване с автобус или самолет. Допълнителните разходи, които според бизнеса са напълно излишни, вече доведоха до откази за почивки през юли и август. Освен туроператорите и хотелиерите от липсата на тези гости ще пострадат и собствениците на заведения и магазини по морето, категорични са от бизнеса.

От бранша подчертават, че всички туристи, пристигащи от Украйна задължително имат валидна медицинска застраховка с покритие за Covid-19 и попълват изискуемите декларации, че пътуват на собствен риск и за собствена сметка в случай на зараза.

От бизнеса припомнят, че всяка през последните години украинските туристи се увеличават средно с по 25 на сто всяка година и през 2019 г. у нас са почивали близо 600 000 украинци. Според представители на сектора, подписали писмото, при вече затворени за работа чужди пазари, този допълнителен удар върху туроператорите ще доведе до фалити на български компании, както и до сериозни загуби за хотелиерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, tupite укропи, да се тестват, иначе ****в България! Нисша раса, без интелект, а и пълни бедняци! Остава да дойдат и да заразят още българи, нанайсе!!!!
44
0
 
8
 
! Отговори
Алчни и безмозъчни преди 3 години
Спрете с тази наглост и безкрайни претенции. На нас ни искат тестове в почти цяла Европа, а Украйна е на 33-то място по заразеност в света:общ бр. инф.общо починали нови случаи нови починалиUkraine 67,597 +1,022 1,650 +21Ако някой /той е един този НЯКОЙ/ пак ви "клекне" на исканията и лиготиите, и вие и ТОЙ ще бъдете за разстрел. И стига с тази лъжа, че изработвате 10% от БВП.
43
2
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Аз съм Работник , Плащам Данъци , Ходя на Лекар , имам всички видове Осигуровки .Но тази година ми спаднаха Доходите , заради Коронавируса .Та в този ред на Мисли - Дреме ми на бабиния за Украйна - Против съм да влизат всякакви Украйнски Терористи без Визи , Паспорти и PCR Тест в Родината ми .Още повече ми дреме на Дедовия за Бургаските Хотели и Слънчев Бряг - Всички знаем че Собственици на Хотелите са Политици и Депутати от ГЕРБ и ДПС . Украйна трябва да се забрани за посещение в България .
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
проблема е че украинците за които реват не са туристи, а ПЕРСОНАЛ! плащат им толкова колкото за вие не бихте се навили да работите, ама сега не могат да дойдат и голям рев!
41
4
 
8
 
! Отговори
Az преди 3 години
Аз съм на море в Обзор и без украинските туристи е пълно, за разлика от миналата година не е препълнено.Не знам защо се оплакват.Има румънци,германци,чехи,поляци,словаци,българи и.....
40
1
 
12
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
Ама тези хотелиери съвсем ли искат да убият туризма в тази държава . То ако продължиме така скоро ще станем забранена дестинация и за украинците дето са се уговорили да вземат. Да не говорим че целия свят ще се изолира от нас. Заради едни украинци заслужава ли си?
39
2
 
5
 
! Отговори
До анонимен 38 преди 3 години
Туроператорче, излиза че за нашите хотелиери по-важно е да им дойдат туристи от една убита екс-съветска република, отколкото да спечелят пари!? Ако оставим настрана съмнението че с туризма се перат пари, къде е икономическата логика в цялата схема? Защото десетдневна почивка на морето, независимо къде и дори с пакет който не включва храна, през ЮЛИ и АВГУСТ (висок сезон) САМО ЗА 600 ЛЕВА според мен е нещо като помощ за социално слаби!
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свoлoчи, хотелиерскиЗа 50Э готови да ти подпалятАми включете тестовете в цената, пинtии.
37
0
 
17
 
! Отговори
Прав е N5 преди 3 години
Като искате чужди туристи, правете им отстъпка в цените от 120 лв на човек и така туристите ще си правят PCR тестове.
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туроператорите стават нагли.Колко души саКакъв БВП внасят
35
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Да им позволим да си носят калашници пък каквото стане!
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да ама не правите разлика, че украинските туристи си взимат почивката през туроператори, за които цената на хотел на слънчев бряг или златните или където било е 40% от цената обявена в сайта на хотелите, а ако български туроператор се опита да работи с тях веднаги се казва ''не работим с туроператори'' или свалят 5 лева от цената в сайта. Аз хотели в курортите запазвам за моите туристи през партньорите в Украйна или Русия
33
2
 
12
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Пуснете българите от всички страни без ПЦР тест. Не можем да се приберем като хората.
32
4
 
18
 
! Отговори
к'во речи? преди 3 години
Туристите от бившия ссср , отдавна трябваше да се допускат само с отрицателен тест за венерически и хив, а тези даже и за корона им се вижда много
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези явно доста ги е напекло слънцето.Ако 65? са проблем понеже украинците плащали 300? за 10-дневен пакет, то от какво страдат собственици на заведения по морето? Нали украинците идват с платен пакет ол инклузив и като бюджетни туристи си стоят в хотела и пестят всеки един лев??Друг е въпросът каква е тази цена от 30? на ден за почиващи в Слънчев Бряг?!!?!??
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата гледа постоянно от гърците какво правят, щото е много кух, а мутроморието - приятно потъване, ауфодерзен!
29
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахме ли вече че местата за ковид в болниците свършиха. Белите държави в такъв случай обявяват бедствие, разгръщат палатки и търсят лекарска помощ от чужбина. Само тук се молим на хохалите да ни спасяват сезона. Не се спасява туй що го няма. Здравето на хората 300 украински Евро ли струва? И двете страни сме в най червените списъци на ЕС. Най страшното е че никой вече не ни вярва на статистиката и на запъд ни считат за прокажени.
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воят на гладен и фалиращ *** хотелиерресторантьора, е симфония за моите уши. Август месец ще агония подходяща за документиране, а септември ще опънат петълите. Още месец мъки им остават.
27
1
 
30
 
! Отговори
Гешев-закон и ред. преди 3 години
10 дневна почивка за 300 евро (600 лева)!?! Че има ли изобщо такива оферти? Кому са нужни тия клошинги, при положение че рискуваме Европа да тръшне врати за български граждани? И без друго за Австрия и прибалтийските страни сме втори Ухан!
26
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия за пари и родителите си ще продадат. Никакво пускане на който и да е било без отрицателен тест стигат ни и нашите вирусоразпространители.

Спонсорирани публикации