Богатството на Зукърбърг надмина $100 млрд. за сефте

Акциите на Facebook поскъпнаха с над 6,60%
15
Богатството на Зукърбърг надмина $100 млрд. за сефте
Снимка: БГНЕС

Нетната стойност на богатството на Марк Зукърбърг премина за първи път 100 млрд. долара, след като оптимизъм около представения конкурент на TikTok Reels вдигна цената на акциите на Facebook, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на Facebook поскъпнаха с над 6,60% по време на вчерашната сесия на Wall Street.

36-годишният Зукърбърг се присъединява към другите технологични титани Джеф Безос и Бил Гейтс като единствените хора в света, които в момента притежават богатство от над 100 млрд. долара, сочи информация на индекса на Bloomberg Billionaires. Богатството на Зукърбърг до голяма степен се дължи на 13-процентния му дял във Facebook.

Основателите на най-големите технологични компании в САЩ се радват на умопомрачително натрупване на богатство през тази година, тъй като пандемията с коронавирус задържа повече хора онлайн, въпреки че американската икономика се свива с най-бързите си темпове. Зукърбърг е спечелил около 22 милиарда долара тази година, докато Безос - над 75 милиарда долара.

Петте най-големи американски технологични компании - Apple, Amazon.com, Alphabet, Facebook и Microsoft - в момента имат пазарни оценки, еквивалентни на около 30% от брутния вътрешен продукт на САЩ, което е почти двойно повече от оценките им в края на 2018 г.

Зукърбърг, който основава социалната мрежа през 2004 г., докато учи в Harvard University, заяви, че планира да раздаде 99% от акциите си във Facebook през целия си живот.

Дори в чужбина технологичните гиганти са сред най-печелившите през тази година. Изпълнителният директор на Tencent Holdings Пони Ма добави 17 млрд. долара към богатството си през тази година до над 55 млрд. долара. Богатството на вече оттеглилия се изпълнителен директор на Pinduoduo Колин Хуан набъбна с 13 млрд. долара до 32 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12, остави, че използват английски думи, повечето на български не могат да пишат - елементарни правописни грешки, пунктуацията е трагедия, а и начинът на изрязяване е доста озадачаващо. Добре, че е социалната мрежа, за да се подвизават всякакви там.
10
0
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Поздравления!Все едно аз съм го писал!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"сефте" е същото като "хейтър" ,"инфлуенсър" и други български думи, които фейсбук "соушъл" зомбита някак си са стигнали до извод, че са "куул" :)) Обърнете внимание на коментарите в този социален екстремент, как масово на млади хора а и напоследък не само млади, всяка втора дума им е на английски. Обърнете внимание и на по-малките как говорят повече на английски отколкото на роден език. И накрая - Човекът от снимката който ви проми мозъците и продължава. Айде със здраве "пипъл"
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот на сайта, докато не започне да пише статии на книжовен български едик!
7
0
 
4
 
! Отговори
L. преди 3 години
Конграчулейшънс!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"за сефте" - Браво! Награда за журналистика! Но не Пулицър, а КаруцЪр.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя отвсякъде си изглежда изкуствен!Робот ли е ... рептил ли е ...Не му е чиста работата ...
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко години човека даде $36 милиарда за благотворителност и си остави $1 милиард.Вероятно пак ще направи дарения.Реално толкова пари няма какво да ги прави.Дори да се затрупа с къщи, коли и самолети не може да ги похарчи.Безсмислено е само да ги трупа.Навремето Бил Гейтс(който руската пропаганда сега е взела на мушка вместо Сорос) направи дарение от $40 милиарда.Бях дете и не разбирах, мислех, че е луд да си даде парите ей така, но сега вече разбирам.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си купи малко ботокс и да се инжектира, че главата му е станала продълговата.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
Абе вие нормални ли сте бе г-да журналисти!? Какво е това "за сефте", бе, алоооу! Обърнахте книжовния език на тоалетна хартия
1
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Думата "сефте" какво означава? тази дума е ли на литературен български език, изобщо има ли такава в българският език и доколко е прието да се ползва от претендиращите за някакво на грамотност ниво медии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации