Забавянето на икономическите мерки застрашава оцеляването на компаниите

Схемата "60 на 40" благоприятства за това пазарът у нас да не е в толкова лошо положение
20 авг 2020 16:12, Ния Христова
4
Забавянето на икономическите мерки застрашава оцеляването на компаниите
Схемата "60 на 40" е причината за това пазарът у нас да не е в толкова лошо положение. 111 хил. безработни през юни е значителен брой, но без тази схема, данните щяха да са по-завишени. Грантовата схема за малки и средни предприятия все още не е започнала да действа, а за микрокомпаниите тя от важно значение. Повече от 20 хил. компании са кандидатствали, но средствата не са достигнали до тях. Всяко забавяне на мерките застрашава оцеляването на микрокомпаниите. Това коментира Любомир Левичаров, икономически анализатор в Българска търговско-промишлена палата (БТПП), в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"По схемата за средните предприятия до 100 хил. лв. са кандидатствали една трета от предприятията".
 
"Бюджетният излишък от 1,7 млрд. е заради забавените разходи. Спадът с 1,1 млрд лв. на данъчните приходи се дължи на удължените периоди за изплащане на данъците", поясни гостът.
 
"Много компании са заплашени от фалит и съкращения на персонала, както и от намалени обеми на производство поради липса на оборотни средства. С пристигнали навреме средства компаниите ще могат да оптимизират производствата, да имплементират иновации и дигитални платформи".
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какви компании бленува другаря?Има една голяма наричат я импийчмънт и не е компания а е кампания!Оставка, съд и затвор нскрстко казано!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дето са двойно счетоводство най много искат!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо държавата не е бездънна яма!А иначе никой не ще да плаща данъци и само иска!
1
1
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Кога ще фалират ? Има много магазини ,молове ,ресторанти . Всички казват че от инвестиции парите ще минат на спекулации .Бокатите вече няма да могат да крадат от труд и в София най вероятно ще надуят имотния балон .Така или иначе икономиката ще се свива .

Спонсорирани публикации