Сиренето в магазините масово с опасни химикали

На пръв поглед измамата е безобидна, но всъщност е опасна за здравето
48
Сиренето в магазините масово с опасни химикали
Снимка: Pixabay

Продаваните марки сирене масово са отровни и опасни за здравето. Това показва проучване на " Активни потребители". В изследвани 30 марки, закупени в различни градове, сред които обаче отсъстват продуктите на най-големите български производители, се оказва, че уж млечния продукт, който ни предлагат, всъщност е пълен с вода. Причината, естествено, е производителите да спечелят повече.

На пръв поглед измамата е безобидна, но всъщност химикалите, добавяни, за да помогнат на продукта да не се разпада при водно съдържание над 70 на сто, са опасни за здравето и убиват полезните млечно-кисели бактерии в продуктите, обясняват специалистите, информира "Труд".

В едва едно от изследваните 30 сирена водното съдържание отговаря на БДС стандарта за максимум 54 на сто вода в сиренето.

Според асоциацията трябва да се променят правилата и на етикета на сиренето задължително да се добави колко е процентът водно съдържание в продукта. Тези, които не отговарят на БДС стандарта да се продават като имитиращи млечни продукти, а сирената с водно съдържание над 70 на сто да се забранят за продажба като вредни за човешкото здраве.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: сиренехимикали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше контрол в полза на потребителя много бързо всичко щеше да е обратно и да не се позволяват такива вратички всеки производител да изцежда потребителя до последната стотинка която може да му докопа, а както се вижда това е и за сметка на неговото здраве на всичкото отгоре. А защо няма български марки според мен говори че те са поръчали изследването за да се наредят всички данъкоплатци да ядат тяхната вода....
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотни новини...

Спонсорирани публикации