Българският балнео и спа туризъм - алтернатива в пандемията

Да почерпим опит от добрите чужди идеи, съветва PR експерт
26 авг 2020 15:56, Анисия Иванова
8
Българският балнео и спа туризъм - алтернатива в пандемията
Снимка: БГНЕС

Възможен е рестарт на българския балнео и спа туризъм в условията на панедмия. Този тип курорти биха предложили здравословен начин на живот, както и превенции и рехабитилация на заболявания, включително и на коронавируса. Това мнение изрази доц. Соня Алексиева, преподавател в НБУ и PR експерт в областта на туризма, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Възможност за това дава именно Антикризисният седми годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, който ще се състои на 2 и 3 септември във Велинград, стана ясно от разговора.

Според доц. Алексиева световният стрес, недобрите комуникаци и ненавременни реакции, пропуснатите екскурзии и невърнатите пари на клиентите, са се отразили на състоянието на българския туризъм.

"България започна с важни, но дребни примери за помощ, като цена на шезлонг и чадъри на фона на конкретни бонуси, с които реагираха Италия и Гърция", каза гостът.

Алексиева отбеляза, че Турция първа въведе сертификата „Без вируса“. Тя даде за пример и помощта от 200 евро за турските пенсионери като жест на държавата за тях да пътуват в рамките на страната. Според нея в този ред на мисли е добре да "купим" от добрите чужди идеи.

Доц. Алексиева застана зад тезата, че финансовите, санитарните и комуникационни проблеми изискват стиковане и излъчване на лидери, а не само всеки да се справя сам със своите национални приоритети.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така и за капак е пълно с ромове,по хотелите ) спасяват хотелиерчетата )и черноморието
6
0
 
6
 
! Отговори
мхм преди 3 години
България е най-мизерната страна за спа туризъм в Европа. Дори по цени!!! Само в съседна Румъния, в столицата Букурещ, идват милион туристи заради Термите. Нещо огромно и признато в цял свят. 3 пъти по-евтино от СПА в България. Че и тези милион туристи ние ги разпределяме в цяла България. правете си изводи.. никога ама никога няма да ги стигнем, докато гласуваме за диктатурата на бойко
5
6
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
България е безспорният лидер на СПА туризма в Европа, имаме прекрасни курорти , с които трябва да се гордеем !
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех какво нещо е далежиш на морето за моя сметка приятно ви изкарване дами любовниците как са
3
1
 
3
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Мутри няма да спасявам. Не им щЪ-ъъ СПА тарикатлъците. Намажат те с някакъв крем да киснеш 30 минути по хавлия и после да ти кажат тоя крем със специален екстракт от изчезнал праисторически *** и затова струва 2000 лева без ДДС. Който е будала да си ходи.
2
0
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
НА СПА НЕ СЕ ХОДИ С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасете софийската централна баня!

Спонсорирани публикации