Близо 72 млн. изплатени безвъзмездно на фирми

Всички проектни предложения вече са в оценка
Обновена: 28 авг 2020 21:23 | 28 авг 2020 21:19, Веселина Йорданова
11
Близо 72 млн. изплатени безвъзмездно на фирми
Снимка: БГНЕС

Близо 72 млн. лв. са изплатени на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19, съобщиха от Министерството на икономиката.

Безвъзмездните средства са по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

Днес стартира оценката на последните три оценителни сесии, с което всички над 27 хил. подадени проектни предложения по процедурата вече са в оценка.

"Изпълняваме един от основните ангажименти, които поехме, а именно по-бързо достигане на средствата за преодоляване на икономическите последици от кризата към българския бизнес“, коментира министърът на икономиката Лъчезар Борисов. По думите му бързото усвояването на средствата от българските фирми, както и скоростта по тяхното изпълнение, са изключително важни.

Борисов посочи, че само за последния месец са изплатени над 40 млн. лв. и допълни, че са осигурени необходимите средства всички кандидатствали по процедурата и отговарящи на условията подадени проектни предложения да бъдат финансирани.

Управляващият орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 подписа нови 1209 броя административни договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с одобрените за финансиране кандидати от девета и десета оценителни сесии по процедурата. Приключи и оценката по дванадесета оценителна сесия, като по нея са одобрени за финансиране 778 проектни предложения.

През тази седмица приключи подаването на проектни предложения и по процедурата за "Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19". До крайния срок, изтекъл на 24 август, са получени 1 932 броя проектни предложения на стойност 263 688 340.21 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
ЕДИН ОТ КАНАЛИТЕ преди 3 години
ЗА КРАДЕНЕ ОТ ГЕРБАДЖИЙТЕ. АМА МОЖЕ ДА ИМА И ВРЪЩАНЕ СЛЕД ПАДАНЕТО НА БОЙКО
7
2
 
4
 
! Отговори
киро преди 3 години
До АнонименНа бащата на Ангелкова например
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става въпрос единствено и само за гербави фирми!
5
1
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Давайте, давайте ....и без това няма да има никой нищо след нас....давайте
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече прилича на рекламите на Спорт-тото и Държавната лотария - някой някъде печели, но обикновено спечелилите са някакви вътрешни хора.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой бе!!! Аз и много мои познати и клиенти кандидатствахме и нищо. Адвокатката, която се занимаваше с моите документи, на която платих, каза: "Парите вече са разпределена, ама да пробваме"
2
9
 
0
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ами, ами! Всички наблажват. И делят с протестиращите глупци
1
1
 
15
 
! Отговори
Между редовете преди 3 години
Изплатени ,ама САМО на Бойкомите фирми.

Спонсорирани публикации