9Academy: Създаваме общност, която да движи България напред

Многа хора ще трябва да сменят професиите си следващите 10 г.
24 сеп 2020 21:26, Анисия Иванова
8
9Academy: Създаваме общност, която да движи България напред
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нашата голяма цел е да изградим общност от млади професионалисти, които да променят и движат България напред, заяви Байчо Георгиев, маркетинг мениджър в 9Academy, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него обаче големият проблем е, че младите хора не знаят какво искат да правят и не могат да проектират своето кариерно развитие. Като причина за това Байчо Георгиев посочи несигурност у младите заради голямото разнообразие от възможности.

"Желанията се променят, виждат се много възможности и младите не могат да изберат. Преди 10 години технологиите не бяха създали толкова много нови професии", каза Георгиев.

По думите на госта най-ценното на академията е, че много участници в нея припознават лекторите като свои ментори.

"Средата е изключително определяща за развитието. В същото време професиите на бъдещето изискват много повече компетенции, включително емоционална интелигентност, гъвкавост, комуникационни умения…“, обясни той.

Байчо Георгиев е убеден, че по-голямата част от хората ще трябва да сменят професията си в следващите десет години, ако искат да се развиват.

Кои ще са професиите на бъдещето, от какво се оплаква бъдещето и повече за 9Academy - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дървено желязо, имало възможности пък несигурност. Ако не си с връзки просто ще креташ.от заплата до заплата
3
3
 
7
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
"Като причина за това Байчо Георгиев посочи несигурност у младите заради голямото разнообразие от възможности. "------------------------------------------Тоя от коя планета идва ?! Явно не знае , че тук е Боколандия и "голямото разнообразие от възможности "започват със :1.Трябва да си член на ГЕРП (или да лuжеш яко герберски г.3.) ;2. Всичко останало .И 1000 образования да имаш и 2000 години стаж - пак ще си без работа ,щото леворъки калинки тръбва да взимат пари и (за) да гласуват !
2
0
 
0
 
! Отговори
На скоро преди 3 години
Не подценявам мненията на другите. Мисля ,че сме в един преломен момент . Просто ще се смени всичко.От горе до долу . Тези години ,които идват ще са противоположни на всичко ,което познаваме и можем да си представим . Ученето ,знанието ще пресича първо сърцето .Хората ще надскочат своят обичайният си бит и свят . Ще имаме гости .Стават чудеса . Не си трупайте "багажа" от днес за да сте спокойни за утре." Хората да се готвят" Много малко или нищо няма да можете да вземете за Там ...Това за Бъдещ.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън дрън, локуми общи приказки и ден до пладне. Стартъпи по някоя програма колко да симулират дейност и да смучат пари, всичко на английски пуснали брада да се правят на американски дървосекачи, сигурно и карета и тиранти носят обаче си бръснат краката.

Спонсорирани публикации