КЕВР решава за цената на природния газ, очакван скок с около 9%

Не се очаква то да повлияе на цените на парното, топлата вода и тока
Обновена: 1 ное 2020 08:54 | 1 ное 2020 08:40, Камелия Цветанова
25
КЕВР решава за цената на природния газ, очакван скок с около 9%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране ще реши днес каква да е цената на природния газ през ноември.

Предварителните разчети показваха, че трябва да има поскъпване с малко над 9 на сто. Окончателното решение обаче ще зависи и от данните за цените през последните дни на европейските борси, които трябва да представи "Булгаргаз", каза още по време на общественото обсъждане председателят на енергийния регулатор Иван Иванов, цитиран от БНР.

"Очевидно тази информация, която ще ни предоставят сутринта ще бъде особено важна предвид информациите, които получаваме ежедневно, че цената на природния газ - поне на един от най-важните газови хъбове TTF, се увеличава и достига най-високите си стойности от 11 месеца насам", посочи той.

Предстоящото поскъпване на газа не се очаква да повлияе на цените на парното, топлата вода и тока.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: токгазкевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
КЕВР преди 3 години
Са долни седесари. Нали уж газ не бил необходим...и други мантри... За бесило .
22
0
 
1
 
! Отговори
Тъпи преди 3 години
Да се махнат тия от дърти пенсионери КЕВР ,време е да се сменят цялото подкупни лицемери .Ама кой ги пази техните *** .
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали се диверсифицирахме и получаваме евтина евроатлантическа газ от нашите евроатлантически партньори?Целта на диверсификацията е да можем да плащаме скъп газ на евроатлантическите ни партньори.Защо лъжат?
20
3
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Русофилите да се помолят на патрона си Путин да намали цената на природния газ.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая комисия и останалите работят против българския народ,а та пък СЕМ преди 2 седмици казаха че са забранени рекламите с деца ,сега от 3--4 дни няма реклама без да участват деца )
18
0
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Този пенсионер Иванов нанесе много Вреди на Българският Народ!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе какво ства в тази пропаднала територия ! руснаците намалиха цената на газа а нашите го увеличават ! и, стадото мълчи ! чии интереси обслужва тази КЕВР ?
16
0
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
така като си почнал има доста неща за закриване, например универитети (всевъзможни измислени), болници (неефективни с условия от 60-те), намаляване на военните (няма никаква полза за хората от тях дори и в бежанската вълна не ги изкараха от поделенията) намаляване на администрацията, закриване на всички регулатори и комисии (просто са безмислени и не са в услуга на хората), и така ще стигнем до една сериозна цифра от около 300 К умножено по средно 1.5к заплати за 450 000 000 на месец
15
0
 
8
 
! Отговори
69 преди 3 години
всичките тези измислени комисии са за разформироване, пълно е в тях с чичковци и лелки на дебели заплати, които са роднини на шайката и казват, че от тях нищо не зависи и нищо не можели да направят.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарете на ГЕРБ за високата цена на руската газ. Ако беше оставил цената да се определя от цената на нефта, както беше доста години, сега щяхме да имаме по-ниска цена на руската газ.
13
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
След като ГЕРБ договори понижаването не цената на газта (според техните думи), цената на тази газ непрекъснато се повишава.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтранджатаНа тебе братко пак руснаците са ти виновни))) Нали сега сме диверсифицирани и не получаваме газ само от руснаците!?? Тук имат пръст българските мекерета -лапкането е за тях!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причакайте ги след работа и ги замервайте с кой каквото може.
10
1
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРИРОДАТА НА РУСКОТО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ. Русия намали цената с 40% и тя се вдигна с 9%...
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсни костовисти още ни крадат.
8
0
 
9
 
! Отговори
Въй преди 3 години
Защо бе? Газов хъб, тръби? Пак схеми!
7
0
 
25
 
! Отговори
Домошар преди 3 години
Нищо , че цената на газа е намалена с 40 % ! Нищо ! Нищо , че ние получаваме пак най-скъпия газ в Европа , когато сме най-бедните в Европа ! Нищо ! КЕВР си скачат по 9-10 % и за газа, и за водата , и за тока !!! И скачат по 2-3 пъти в годината ! Тези хора са най-големите атлети на републиката! Докога ще хрантутим някакви мизерници и некадърници ???????????????????????????????????????????????????????????
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във държава бостан където енергийния министър е полуграмотен и не може да брои до 10 цените се определят от разни комисии. Закриване на енергийно министерство като напълно необходимо.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се лъже и краде на местно ниво и оправданието ми то и в Европа поскъпване а защо Гърция строй два нови Тец а говорим за зелена енергия значи за тях може за нас не не е ли дискриминация или хунтата е решила да ги махне нашия въгледобив да вземе някой друг милиард
4
1
 
30
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Винаги съм искал да ги видя тия "разчети"?Дайте ги на икономист ,като мен ,да се обоснова и аз за това поскъпване?Дайте да видим,как руският газ достига дори до Англия(там имат конкуренция,Русия и Норвегия) и за 10 год например увеличението е повече от символично.А само в България по някакви неясноти според "капацитетите" се вдигал на пазара!!!Дайте бе,пуснете ги някъде тия "разчети"?

Спонсорирани публикации