Проектите на "Явор" АД и "Интерком Груп" ООД във Варна – безкомпромисно качество и висок клас материали

Един от най-уважаваните инвеститори в морската ни столица има какво да покаже
Препоръчан материал | 23 ное 2020 08:30, Мартин Иванов
Проектите на "Явор" АД и "Интерком Груп" ООД във Варна – безкомпромисно качество и висок клас материали
Комплекс "ФЕМИЛИ ГАРДЪН". Източник: "Явор" АД

В последните години се забелязва все по-голям интерес към имотите ново строителство и покупката на жилище "на зелено" още преди започване на строителството. Голямото търсене обуславя все по-засилено предлагане на такъв тип жилища, като конкуренцията на пазара неминуемо води до развитие на бизнеса. Основните предимства при покупката на такъв тип имот са - по-ниска цена на имота при включване на ранен етап на строителството; възможност за разсрочено плащане; възможност за вътрешни преустройства чрез съгласуване с инвеститора; избор на етаж, изложение и разпределение на апартамента и не на последно място - висок клас материали и стандарт на строителството, ако инвеститорът е надежден и доказал се във времето.

Основното, което трябва да се вземе предвид при покупката на ново жилище е репутацията на инвеститора сред клиентите, вече закупили имот от него. Доволните клиенти са най-точният показател за качеството на строителството. "Явор" АД и неговият собственик "Интерком Груп" ООД са едни от най-уважаваните инвеститори в строителството в морската ни столица. За повече от 15 години "Явор" АД има изградени и реализирани девет жилищни сгради, две сгради с обществено предназначение, също така три новостроящи се обекта и бъдещ проект в един от най-атрактивните райони на град Варна - ж.к. Чайка.

Сграда МЛАДОСТ - един от новостроящите се проекти на "Явор" АД, се намира в едноименния жилищен комплекс и в непосредствена близост до СОУ "Гео Милев" и Медицински комплекс "Младост". Тя се състои от три жилищни секции, едната с два входа, съответно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход. Между тях е разположена третата секция, която е на седем етажа. Жилищата в сградата са продадени, с изключение на 3 паркоместа за продажба.

Проектите на "Явор" АД и "Интерком Груп" ООД във Варна – безкомпромисно качество и висок клас материали
Сграда МЛАДОСТ. Източник: "Явор" АД

Сграда МЛАДОСТ е специфична с фасадния си пакет. Тухлите се измазват с  водоотблъскваща и устойчива на постоянна влага хастарна мазилка на австрийската фирма Рьофикс, след което се поставя стъклена вата на Isover, а крайното покритие е минерална мазилка най-висок клас на Mapei. Стъклената вата като топлоизолационен материал има много предимства пред широко използваните EPS и XPS. Тя старее много по-бавно и има в пъти по-добри шумо и топлоизолационни свойства. Друго, което не се прилага в масовото строителство е шумоизолацията на подовете на всеки апартамент. По този начин многократно се намалява разпространението на шума в цялата сграда. Обектът ще бъде завършен до края на годината.

Проектите на "Явор" АД и "Интерком Груп" ООД във Варна – безкомпромисно качество и висок клас материали
Жилищен комплекс АЗИМУТ. Източник: "Явор" АД

Друг проект на "Явор" АД е жилищен комплекс АЗИМУТ. Комплексът съчетава уют, спокойствие и качествено строителство. Намира се на бул. "Св. Св. Константин и Елена", на 900 метра от центъра на ж.к. Виница и на километър от к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, до автобусна спирка Черноморец/Виница. Комплекс АЗИМУТ е с приятна средиземноморска визия и се състои от две пететажни сгради,  около които са разположени басейн, детска площадка и 5 дка озеленено дворно място. В сградите има 65 апартамента, като за продажба към момента са останали 3! Всеки апартамент, независимо от етажа, разполага с просторна дневна, прекрасна морска панорама и обширна тераса. Осигурени са достатъчен брой закрити паркоместа и гаражи за живущите в комплекса, както и външни паркоместа за техните гости.

 

Проектите на "Явор" АД и "Интерком Груп" ООД във Варна – безкомпромисно качество и висок клас материали
Жилищен комплекс АЗИМУТ. Източник: "Явор" АД

Специфичното в строителството на комплекса е красивата визия на фасадите на сградите. В повечето сгради се използват бутафорни елементи за разкрасяване на външния облик, които не изглеждат добре след време, защото стареят бързо. В комплекс АЗИМУТ повечето декоративни елементи ще бъдат изградени от солидни материали – бетон или камък, така че във времето да запазят добрия си естетически вид. Покривният пакет на комплекса също е нещо, което не се използва в масовото строителство. Той включва бетонна плоча излята под наклон, топлоизолационна пяна Elastospray LWP 1672/1 на BASF и хидроизолация Purtop Easy на Mapei. Това е еластична и устойчива във времето полиуретанова хидроизолация, запазваща механичните си характеристики при температура от -40°C до + -80°C. Purtop Easy има отлични свойства за преместване на пукнатини и издръжливост на UV-лъчи.

Комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е актуален проект на "Явор" АД, който предизвика небивал интерес след клиентите. Комплексът впечатлява не само с отличната си локация - в широкия център на град Варна, атрактивните си цени, функционалното разпределение на жилищата, качеството на строителството, но и с богато озеленения парк, в който ще бъдат разположени сградите. ФЕМИЛИ ГАРДЪН дава неповторимата възможност за бягство от натоварената градска среда в самото сърце на град Варна. Паркът е с внушителните размери от 10 дка, като в него няма да има достъп на автомобили, а само зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки, зонирани по възраст, открита спортна площадка, оборудвана с фитнес уреди, полянки и алпинеуми. Общият брой на жилищата в комплекса е 570, като към момента за продажба са останали по-малко от 50 апартамента.

Строителството на ФЕМИЛИ ГАРДЪН се осъществява в два етапа като първият етап стартира през юли месец и строителните дейности напредват с бързи темпове. Инвеститорът изгради и собствен бетонов възел на обекта с оглед на гаранция за качеството на бетона, който се използва в строителството. "Явор" АД никога не прави компромис с качеството на строителните материали и последователността и пълнотата на технологичните процеси. С най-голямо внимание се подбира освен най-качествения бетон, така и тухли, топло- и хидроизолации, покривни детайли, финишни покрития, дограма и стъклопакети, асансьори и парапети на водещи фирми в строителната индустрия.

За секция Кипарис (част от втория етап на ФЕМИЛИ ГАРДЪН) е избран различен подход в строителството, който ще се отличи от всички останали секции с по-луксозно и висококачествено изпълнение и вложени материали. Конструкцията на секцията е монолитна със стоманобетонни плочи и колони, а външните стени ще са изградени от висококачествени керамични блокове Porotherm 38 W.i Plan на световния лидер в производството WIENERBERGER. Използваните тухли предоставят рекордно ниски стойности на топлопроводимост, висока топлоизолираща способност и понижени разходи за отопление и охлаждане. Подбраната дограма за секция Кипарис е първокласна на немския производител Kömmerling. Дограмата е с 6-камерна система с двоен стъклопакет с четирисезонно външно стъкло и възможност за поставяне на троен стъклопакет.

За строителството на другите секции на втория етап също не се прави компромис с качеството. За тях са предвидени да се използват тухли най-висок клас с голяма плътност и висока якост, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства. Дограмата ще бъде PVC, седемкамерна в дървесен цвят, като стъклопакетът ще бъде двоен с външно "четирисезонно" стъкло.

"Явор" АД има ексклузивно предложение за клиентите си, които желаят да имат жилище в централната част на града, но също така не искат да се лишават и от уюта на самостоятелна къща. Една от секциите в комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН – Жасмин дава тази възможност. Секцията ще бъде 3-етажна с два еднотипни тристайни апартамента и полуподземен етаж. Разположението на апартаментите е благоприятно и за обединяването им в едно общо жилище на два етажа - тип мезонет, а заедно с полуподземното ниво цялата секция може да бъде продадена и като самостоятелна къща. Полуподземният етаж с височина 4 метра и площ от 87 кв. м.  би бил особено подходящ за обособяване на частна фитнес или игрална зала, механа, офис помещение или друго. Пред самата секция е на разположение и дворно пространство с размер 43 кв. м., което също може да се обособи самостоятелно.

Информация за всички проекти на "Явор" АД може да получите в офиса на отдел "Продажби" на бул. Република 117 (Търговски център "Явор") ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

Имиджова публикация

Още от