Сменяме ниви за къща на село

Най-силно се е активизирал пазарът около София, Пловдив, Велико Търново, Варна
11
Сменяме ниви за къща на село

Засилен интерес към имоти в селата и край големите градове, регистрират брокери на недвижими имоти. Те са породени от кризата с пандемията от COVID 19 и търсенето на алтернативи на градските жилища и затворената среда. Най-силно се е активизирал пазарът на селски имоти около София, Пловдив, Велико Търново, Варна и другите областни центрове.

За последните месеци на извънредното положение всяка втора заявка е била за крайградски и селски имоти. Заради засиленото търсене, цените на такива къщи се вдигат главоломно през последните месеци.

В същото време банките трудно отпускат кредити, особено за селски имоти или т.нар. ваканционно жилище край града. В такава ситуация на помощ идват земеделските имоти. Почти няма българин, който да няма нива от дядо на село. Цените на тези терени също се вдигат бързо – с близо 60 на сто за последните 6 години, а на места дори двойно.

Десетина декара с добра локация могат да донесат няколко хиляди лева, което понякога е достатъчно, за да се закупи къща за основен ремонт в някое село.

Тези, които искат продадат земята си или просто да разберат колко струва, могат да го направят абсолютно безплатно на сайта на лидера в сделките със земеделски земи „Агрион“ http://www.agrion.bg/bg/request/sell, както и на безплатния национален телефон на компанията 0800 111 66.

Процесът е дигитализиран, така че голяма част от стъпките могат да бъдат направени онлайн, през домашния компютър.

За тези, които са решили да продават, „Агрион“ предлага безплатна оценка на имота, както и справедлива цена.  

„С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си“, казаха от ръководството на дружеството. „Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка, от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни“- споделиха от пазарния лидер.

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Собствениците на части от земеделски терени също могат да ги продадат. За тях „Агрион“ вече има нови условия и облекчена процедура. Компанията съдейства на всички желаещи, които притежават над 25%  от площта на парцела да сключат сделка за своята собственост, без да се налага да влизат в сложни и дълги преговори с останалите съсобственици.


11
Още по темата: нивипазаримоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
The real Man преди 1 месец
Агрион ми "оцени" земята на 600лв/декар.Изсмях им се. Продадох я за 960лв/декар на частно лице месец по-късно...Жалки прекупвачи...
10
1
 
3
 
! Отговори
Къща на село без преди 1 месец
ниви си е чист разход без никакъв приход. Малко хора могат да си го позволят.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подгрявайте смело,реалността с поскъпването на "копторите " в градовете нещо не ви се получи,сега гледам сте обърнали плочата че селските имоти са хит!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мазни
7
1
 
1
 
! Отговори
Не ми пречи... преди 1 месец
На село съм и имам джепане за ЦЕЛА армия.
КОЙ ШЕ дойде да ме проверява?
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На село може да отида само при условие ,че се промени закона за оръжията.
Да мога да отстрелвам нашаствениците още щом влязат в двора.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си”
И за допълнение - земята трябва задължително вече да е обработвана. С пустеещи зем.земи тази фирма не се занимава! Както се казва - защо да им е трудно,като може да им е лесно.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мошенници с мръсни пари/ придобити без ясен произход/ използват слабоста на правосъдието, служебното си положение и мамат ли мамат.
3
0
 
9
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 1 месец
Кой именно сега, когато сме пред повторно затваряне, ще продаде земята си? Че и ипотека да тегли за една обезценяваща се кутийка.
2
0
 
22
 
! Отговори
пепи преди 1 месец
Тоест двама човека са сменили нива за къща.А предишния месец е бил само един.Тоест имаме 100 процента увеличение.
1
0
 
35
 
! Отговори
Агрион преди 1 месец
Платена публикация с възможност за коментари.

Спонсорирани публикации