Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било

За Нова година има платени куверти, чака се решение за празниците
Обновена: 26 ное 2020 15:21 | 26 ное 2020 15:15,
68
Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било
Снимка: Pixabey

Въпреки че заведенията за хранене трябва да затворят от петък, много от хотелите ще продължат работа. В един от хотелските ресторанти в центъра на Поморие базата работи целогодишно. Собственикът Георги Тръпков обясни, че трудно ще работи хотелът му, ако ресторантът не работи, но в крайна сметка щом не може да се сервира храна, ще се прибегне до услугата румсервиз.

"Не всички хотели са със стаи, които позволяват да се сервира храна", отбеляза обаче Тръпков пред БНТ.

Още по темата

Въпреки затварянето на ресторанта, той е категоричен, че хотелът му ще работи. За Нова година има планирано мероприятие, както и хора, които вече са платили. Все още се очаква официалното решение на властите относно провеждането на Новогодишните празници.

Във Велико Търново ресторанти и кафенета вече се готвят да затворят, но някои от собствениците са притеснени, защото не е ясно дали ще могат отново да отворят.

В малко квартално заведение в Търново персоналът вече се подготвя за затваряне. Едно от основните притеснения на собственика е дали ще успее да задържи своите работници.

След първото затваряне оцелели с помощта на кредити, с разбиране от страна на наемодателите. Сега надеждата е в незабавни мерки, с които държавата да подпомогне бизнеса.

"Минали сме през мутри, минахме през хиперинфлация, минахме през световна икономическа криза, но такова чудо до сега не е било. Притеснени сме най-вече заради нашия персонал", каза председателят на местното сдружение на хотелиери и ресторантьори Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Що обиждаш? Люлин е с най-чистия въздух в София и с най-много зелени площи. Ако София изобщо расте, това ще бъде по посока Божурище и Банкя.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МутроХотелиери, нека бъдем коректни в изказа.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваеурката ви обясни сутринта с комплимент към кържалийката: Цвета, Цвета - прелестно цвете на пустинята...А тя: Чак пък постиня...Въпросите са два:1.Кое е цветето - то е ясно2.Коя(къде) е пустинята?
18
0
 
3
 
! Отговори
стига сте триели!!!! преди 3 години
До АнонименТова цензора ли е?
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално Търново в момента град-призрак без студентите и туристите.По улиците няма кой да те напсува,да не говорим за кръчмите.
16
16
 
21
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Чумата ,драги, се казва Бойко Методиев Борисов! И вилнее от 12 години ! Той и некадърниците около него сътвориха всичко това ,което сега жънем ! Но ти си остани анонимен като всички психопати и мазохисти невиждащи бедствията около нас от много време насам! Казах!
15
4
 
2
 
! Отговори
тъпак преди 3 години
Чудото Герб ли?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Може и да е така, може и да не е.Ти събаряй само сградите и хотелите които притежаваш.За другите не бери грижа.Колко сгради и хотели притежаваш свинчо?
13
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато "избраха" радеф за президент и казвах че чyма ще дойде по нашите земи ме триеха постоянно!!!!Сега пак ме трийте бе
12
0
 
14
 
! Отговори
Бат Жорж преди 3 години
Бизнеса е идеи, борба за клиенти в криза успява силния, не ревете ами създавайте услуга и не ревете
11
5
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 3 години
Пурко, т. нар. хотилиери награбиха имоти за безценица, спомни си заменките, направиха курортите като Люлин, т.е. ги бетонираха и сега реват като едно животинче с дълги уши, време е да се събаря излишните сгради и хотели
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ликвидация и отиват овчари в селското стопанство.
9
0
 
14
 
! Отговори
Зима иде преди 3 години
Най-лошото предстои, за съжаление.Няма да е никак лесно.
8
0
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
каква е тази стая, че не може да се сервира храна? има само легло?
7
0
 
20
 
! Отговори
Хотелиер преди 3 години
От всяко дърво *** не става и от всеки хотелиер... Много хора се захващат с бизнес, където не го умеят и после реват. В момента съм в известен хотел в Банско и мениджмънта и обслужването е на ниво, но са само два или три хотела тук така устроени.. Така че не ревете, научете се на бизнеса как да върти те и ще имате успех, ако не да чакате от държавата помощ е като писмо от мъртвец...
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15551Дайте?А ти кога ще дадеш нещо?
5
1
 
34
 
! Отговори
15551 преди 3 години
Цинично е да ни занимават само с хотели, ресторанти, барове и фитнес центрове. Обществотосе интеесува много повече от селскотостопанство и индустриалното производство. Дайте информация за състоянието на тези сектори.
4
1
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
О ДРАГИ МИ ХОТЕЛИЕРИ ВИЕ ОЩЕ НИЩО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ ВЗЕХТЕ ДА РЕВЕТЕ ОЩЕ В ПЕТАТА МИНУТА НА МАЧА АМИ КЪДЕ Е КРАЯ НА ПЪРВОТО ПОЛОВРВМЕ АМИ КРАЯ НА МАЧА. АМИ ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ АКО ИМА ПРОДЪЛЖЕНИЯ И ДУЗПИ И НАКРАЯ НАЙ ТРУДНАТА ЧАСТ НАГРАЖДАВАНЕПО НА ПОБЕДИТЕЛЯ КОГАТО ЕДНИ СЕ РАДВАТ А ДРУГИТЕ СКЪРБЯТ.НАКРАЯ МАЙ ЩЕ ВИ ОСТАНИ САМО ГИМНАСТИКАТА
3
2
 
33
 
! Отговори
daweda преди 3 години
Аз работя в хотел и на шефовете им е през оная работа за персонала. Всички се правят на грешни. Министърката дойде на 'проверка' точно за 3 минути и всичко е ок... Който иска нека си продаде хотела и ще има пари. Все ще се намери кой да го купи...
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га плащахте 300 лв на персонал и взимахте по 100 лв на нощувка и сервирахте кренверши с изтекъл срок не ревахте. Всеки си намира майстора рано или късно.

Спонсорирани публикации