Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било

За Нова година има платени куверти, чака се решение за празниците
Обновена: 26 ное 2020 15:21 | 26 ное 2020 15:15,
68
Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било
Снимка: Pixabey

Въпреки че заведенията за хранене трябва да затворят от петък, много от хотелите ще продължат работа. В един от хотелските ресторанти в центъра на Поморие базата работи целогодишно. Собственикът Георги Тръпков обясни, че трудно ще работи хотелът му, ако ресторантът не работи, но в крайна сметка щом не може да се сервира храна, ще се прибегне до услугата румсервиз.

"Не всички хотели са със стаи, които позволяват да се сервира храна", отбеляза обаче Тръпков пред БНТ.

Още по темата

Въпреки затварянето на ресторанта, той е категоричен, че хотелът му ще работи. За Нова година има планирано мероприятие, както и хора, които вече са платили. Все още се очаква официалното решение на властите относно провеждането на Новогодишните празници.

Във Велико Търново ресторанти и кафенета вече се готвят да затворят, но някои от собствениците са притеснени, защото не е ясно дали ще могат отново да отворят.

В малко квартално заведение в Търново персоналът вече се подготвя за затваряне. Едно от основните притеснения на собственика е дали ще успее да задържи своите работници.

След първото затваряне оцелели с помощта на кредити, с разбиране от страна на наемодателите. Сега надеждата е в незабавни мерки, с които държавата да подпомогне бизнеса.

"Минали сме през мутри, минахме през хиперинфлация, минахме през световна икономическа криза, но такова чудо до сега не е било. Притеснени сме най-вече заради нашия персонал", каза председателят на местното сдружение на хотелиери и ресторантьори Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
34
 
! Отговори
ЛоШо преди 3 години
А хотелиерите защо не се оплакваха докато перяха пари или криеха приходи!

Спонсорирани публикации