Ударни проверки в къщите за гости за 8-ми декември

Ако е в нарушение, обектът ще бъде затворен до края на сезона
30 ное 2020 10:10,
27
Ударни проверки в къщите за гости за 8-ми декември
Снимка: БГНЕС

Още днес РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР започват масови извънредни проверки в къщи за гости и хотели по повод отбелязването на студентския празник 8 декември. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод намеренията на някои управители на места за настаняване да не спазват разпоредбите на министъра на здравеопазването.

"Само отпреди два дни страната ни е с въведени рестриктивни мерки, част от които предвиждат събирането на ограничен брой хора на едно място, и никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила. Изразявам своето възмущение и недоумение от поведението на някои икономически субекти, решили да погазят законите в страната", посочи вицепремиерът.

Още по темата

Тя увери, че ако при извършването на тези проверки бъдат установени нарушения, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата строгост на закона за погазване на правилата.

Министър Николова бе категорична, че ще се действа безкомпромисно спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение на само един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели и курорти.

Тя благодари на всички, които въпреки неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. "Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена", посочи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после ще им давате помощи на тия! Никакви помощи! Аз не спазвам закони, за да може някаква лелка в Дибич да отваря, понеже така й е скимнало! Ми, ако на мен ми скимне да спра да плащам данъци. После кой ще й дава помощи на голямата бяла заспала птица
3
2
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
чети внимателноМестните знаят, че сега не не Сезона по морето и не им пykа, че ще ги затворят до края му.През Лятото пък, или на всичи по веригата се плаща, или плащат малка глоба на извънредно редките проверки.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера бях кум на ромска сватба. Бяхме само аз, кумата, младоженците и цигулар. Всички с маски и на шест метра дистанция един от друг. Щом едни могат да спазват, трябва и други да го правят.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече от ясно е, че 90% ще са в нарушение. Трябваше да се затворят хотели и къщи, сега кьорфишек е работата със затварянето на молове, като яко ще се изпозаразят студентите на 8ми. Следващия "купон" ще е по празниците - после ще ревем, но като няма акъл на време така ще е!

Спонсорирани публикации