Ударни проверки в къщите за гости за 8-ми декември

Ако е в нарушение, обектът ще бъде затворен до края на сезона
30 ное 2020 10:10,
27
Ударни проверки в къщите за гости за 8-ми декември
Снимка: БГНЕС

Още днес РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР започват масови извънредни проверки в къщи за гости и хотели по повод отбелязването на студентския празник 8 декември. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод намеренията на някои управители на места за настаняване да не спазват разпоредбите на министъра на здравеопазването.

"Само отпреди два дни страната ни е с въведени рестриктивни мерки, част от които предвиждат събирането на ограничен брой хора на едно място, и никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила. Изразявам своето възмущение и недоумение от поведението на някои икономически субекти, решили да погазят законите в страната", посочи вицепремиерът.

Още по темата

Тя увери, че ако при извършването на тези проверки бъдат установени нарушения, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата строгост на закона за погазване на правилата.

Министър Николова бе категорична, че ще се действа безкомпромисно спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение на само един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели и курорти.

Тя благодари на всички, които въпреки неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. "Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена", посочи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А-а-а, значи Ковид 5-звезни хотели може, но къщи за гости с гости не може?! :D
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 8 от 10 запитвания за резервации извън правилата отговорите са били положителни. Бас държа, че на 10.12 официално ще обявят, че навсякъде са се спазвали мерките. И всички ще са доволни, студентите от празника, хотелиерите от бизнеса и проверяващите от рушветите. И после кажете, че държавата не работи, а помощите от ЕС за затворените уж бизнеси ще си останат за тези, които УЖ управляват, ама само на хартия,
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато на едни места е позволено да се събират повече от 15 човека(Джъмбо, Кауфланд и т.н), ще се събират и в къщите за гости. Какви са тези мерки, каква е тая амбициозна министърака. Ще затваря обекти до края на сезона, при нарушения. Къде са разписани тези санкции ***, ***. Малко като хелпкарма стана. Не даваме заеми, ама на определени хора даваме.
21
1
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Ако проверките са както за тютюнопушене по заведенията , където след 1000 проверки установяват само по 1-2 нарушения работата ще е безполезна. На 1000 места не се пуши най-много на 10-20 , но тези 980 някак си убягват на проверяващите. Същото ще е и сега с установяването на над 15 човека на едно място но важното е да се яде инда се пие, на здравето майната му. После ще искат да ги лекуват.
20
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 3 години
Нарушителите ще са подготвени как по време на проверка всичко да е 6. Тая ще е безкомпромисна, смешки. Много обичат да се перчат на приказки, а за делата - или са безсилни, или действат избирателно и не пипат свои хора и не ставадума само за такива партита.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама кви мерки))браво на министъра и щаба ,явно не ви вземат насериозно ,щом хотели и къщички работят,и не ми ясно на ще направят толкова много проверки ,на нашите хора )
18
8
 
8
 
! Отговори
Свети Николай преди 3 години
Никой не може да ми забрани да празнувам най-малкото психясалият форумен ***. Идва Никулден ще се съберем на риба с бяло винце, а люспите за отлюспения жалък щаб.
17
6
 
5
 
! Отговори
До трола Калеко преди 3 години
Ти до като не се Разсмърдиш,явно не може да ти почне денят!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чумата ударно да ги удари!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви проверки,след подаден сигнал за частно парти независимо дали става на въпрос в къщи за гости,хотели или частни домове,при установено нарушение глобите трябва да бъдат шокиращи,всичко друго е Мижи да те Лажем!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всички с маски и на шест метра дистанция един от друг. Щом едни могат да спазват, трябва и други да го правят."Абе ти, ако искаш, може и да тръгнеш с динозавърски костюм и клечка в г***, ама айде да не вменяваш това задължение и на нормалните хора, ако обичаш.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки не ме интересуват.
12
8
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен..Какви бесилки бре товарищ, намираш се в Европа, а не в Близкия и по-далечния изток, нито в ония североизточни вилаети дали на човечеството Гулаг, Диктатурата на пролетариата и съвременния путинизъм, където проблемите се решават със зелени човечета и новичок..Като искаш бесилки и ковчези, ходи в гробищният парк на Бузлуджа, или си спретни пикник на яз.Копринака с тези от Възраждане, дето горят знамето на ЕС в присъствието на фигуранта и там разигравайте сатанинските си ритуали ... !!
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък кои бяха, че да ми дават наклон къде, кога и с кого да се събирам. Ей, нещо много насериозно се взехте напоследък. Ние, хората, сме ви шефове на вас народните представители, а не обратното. По какъв начин трябва да ви се напомни да си знаете мястото.
10
1
 
1
 
! Отговори
Ако поканиш 15 преди 3 години
Си в нарушение.
9
6
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Надявам се, че детето на онази учителка, няма да дойде да ти дигне на теб бесилка, макар че точно това заслужаваш. Твоят кеф ще трае година, а това дете ще е сирак за цял живот. И после ще искаш справедливост? С кои очи точно? Срам нямаш ли?
8
3
 
4
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Да разбирам че ако си поканя гости вкъщи (личния ми дом, частна собственост) съм в нарушение? Визирам периода 1 -21 декември , а не само 7 и 8, защото четох някакви наредби, но въобще не е ясно какво искат
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се когато истината излезе на яве, да има бесилки за тези така загрижени за здравето "хора", сриващо държавата и света.За сега се очертават само политически "бесилки" на всякакви нива на предстоящите избори у нас и по света!
6
1
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
На тоз поставил ми минус, ще го питам:На колко от къщите за гости в градчето, е видял табела с името им ?Видял ли е коректно поставени на видно място(по закон), табели със категорията звезди на къщата/вилата и ценоразпис?
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после лекарите са ви виновни. Австралопитеци такива

Спонсорирани публикации