Съмнителни оферти: "Лечебни" лепенки от мрежата борят COVID

Търговецът твърди, че те помагат за лечението и подсилват имунитета
Обновена: 3 дек 2020 09:20 | 3 дек 2020 09:19,
27
Съмнителни оферти: "Лечебни" лепенки от мрежата борят COVID
Снимка: Кадър Нова тв

Лепенки за тяло срещу коронавирус. Такава реклама на продукт със съмнителен ефект залива сайтовете, алармира Нова тв.

През последните седмици "лечебните" лепенки активно се предлагат в сайтовете за пазаруване. Според офертите – продуктът ефективно подпомага лечението на коронавирус и подсилва имунната система, а резултатът от лечението идвал след броени дни.

Чудодейните стикери унищожават четири групи патогени и активират работата на имунната система, става ясно още от обявата.

Според указанията в обявата лепенките се поставят на определено място по тялото и по точна схема. Търговецът иска и детайли около състоянието и лечението на пациента, върху когото ще се използват лепенките. За детайли около поръчката търговецът иска телефон и имена и обяснява, че лепенките могат да бъдат изпратени само по куриер до посочен от нас офис. Предлага да купим и няколко допълнителни опаковки за защита на имунитета.

Офертата се намира и в други сайтове с обяви. Обещаните ефекти са същите, търговецът – също. Препоръчаната продължителност на "лечебния" сеанс е от 10 до 20 дни, което означава, че трябва да платим около 100 лв. за седмична схема или до 200 за по-дълготраен здравословен ефект и защита на имунитета ни.

От асоциация  "Активни потребители" смятат, че офертата с лечебните лепенки е поредната измама в интернет, а магическите им свойства трудно могат да се докажат.

"Слабите ни места като потребители са страхът и изкушението. И точно там паразитират всички видове измами. Няма как да вярваме на подобна оферта при положение, че в целия свят стотици хиляди лекари и хиляди институти работят по темата за създаване на лекарства и ваксини, и накрая изведнъж се появява в малки обяви в интернет твърдение, което ще излекува пандемията, която блокира света, срещу 18 лева. Не е възможно това", смята Богомил Николов от "Активни потребители".

За да претендира за лечебно действие един продукт - трябва да е минал през редица изпитвания и да е регистриран от Агенцията по лекарствата, обясняват от фармацевтичния съюз. Подобна информация обаче не откриваме никъде в описанието на лепенките.

"Нямат право да претендират за лечебно действие. На всеки му се иска да има бързо решение на този проблем. Това няма как да стане толкова бързо. Нито имат някакви изпитания тези лепенки. Това е абсолютно незаконно", категоричен е Димитър Маринов.

"Продуктите, които се използват в медицината, подлежат на различни видове регистрации, одобрения и т.н. Те не се предлагат свободно на пазара. А в случая имаме претенции, които са не само към медицински изделия, а дори за лечение. Понякога нерегламентираните лекарства могат да бъдат много опасни", обясни още Николов.

От Комисията за защита на потребителите започват проверка за нелоялна търговска практика, която цели да заблуди потребителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лепенка с лика на пРезидента и надпис:"вируси вън,,.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега гледайте по улиците олипени ходят ама не щот са ги били а щото си лепим лепенки
18
0
 
5
 
! Отговори
Лечебна лепенка преди 3 години
С надпис "Бягай от тука бе, вирус такъв, къш..къш !" - залепва се на дрехите ! Цена 50лв/бройката, желателно е да са няколко !
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще почна да продавам талисмани против ковид. Мисля, че ще се продават добре, дали са талисмани, макси, ваксини все едно към кесим... Само дето талисмана няма да ти е.бе майката на организма, както и тия лепенки
16
0
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
най новото е презервативи срещу корона- клинично изпробвани във Факултето
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е разлика между тези изманици и производителите на ваксини?Нима именно производител на ваксини предупреди да не се бърза със свалянето на мерките?
14
1
 
0
 
! Отговори
I преди 3 години
До Анонименcena? :D
13
2
 
4
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
И ако има индивиди които вече са си купили и пробвали, не е чудно защо БМБ е Началник на държавата толкова време!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Аха, явно тия пациенти с лепенките са дето французите ги пращат за лечение при немците, като видят че лепенките не бачкат.......
11
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Казах Ви и пак Ви го казваом, че зад невежеството в българското общество прозира пишман учените и лекарите, които забележете се присмиват на на хората , за които са призвани да ги лекуват и предпазват!С една надменност но и пълна некомпетентност те се големеят и се правят на нещо по умно и образовано, а в същност те са най-верния индикатор в едно общество , когато е обзето от разни суеверия,поличби и чудеса на природата, но не и на здравата къртовска работа и наука!!!!Скоти Брамбахала!ЦРУ!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като няма нито един доказан лек за тая гад,какво друго остава на хората освен?Пролетта на 2020 година някои учени от института Луи Пасьотор предположиха,че никотиновите лепенки и пластири са някакво средство за Превенция срещу тая гад!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Развалям ковидмагии.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лекувам Ковид със портрета на Вожда. Всяка сутрин 3 молитви на гладно и на обед и вечер по 1 молитва за изцеление и вируса бяга от мен като дявол от тамян.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се, че веднага повярвах - нали лепенките срещу тютюнопушене действат безотказно, че това не е какво да е - лепенки са! Веднага си купувам за 5 седмична терапия!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Бай Българ:Лепенки срещу ковид - Ааха, как може някой изобщо да се хваща на това?Хапчета със захароза(хомеопатия) - Защо не? Това ще ме излекува.
5
0
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Що бе ДОКАТО ИМА ОВЦИ ЩЕ ИМА И ВЪЛЦИ
4
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
ку - ку.. ку - ку хахахахахахаха
3
0
 
1
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
като има *** - ще има и такива лепенки..меда против бременност няма да е сам хахахахахахаха
2
1
 
2
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Няма смисъл от такива лепенки, то си минава , леко при повечето , други пият и чайчета , плодове ... и 1% влизат в болница , понеже не са се грижили добре за тялото си !
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом толкова ги отричат значи това е лекарството. Нямат наночастици и няма да могат да ни контролират през 5G. За това ги е яд!

Спонсорирани публикации