Българинът сви и разходите за храна, напитки и цигари

Спад на оборота при търговията с храни с цели 10% за година
18
Българинът сви и разходите за храна, напитки и цигари
Снимка: Pixabay

По предварителни сезонно изгладени данни през октомври 2020 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени нараства с 1.5% спрямо предходния месец, съобщиха от НСИ.

През октомври 2020 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, намалява с 5.3% в сравнение със същия месец на предходната година.

През октомври 2020 г. се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с нехранителни стоки - с 2.8%, при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия се запазва нивото от предходния месец, а при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали е отбелязано намаление с 0.7%.

В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-съществено увеличение се наблюдава при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - по 4.9%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 4.3%.

През октомври 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г. се наблюдава спад на оборота при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 16.3%) и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 10.4%), a при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е отчетено увеличение (с 2.4%).

По-значителен ръст на оборота в търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 57.0%, търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки - с 8.0%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.5%. Спад е отчетен при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 13.5%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: оборотхрананси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Ще свие разходите преди 3 години
Ще свие разходите като няма пари !!!
17
0
 
3
 
! Отговори
Ще свие разходите преди 3 години
Ще свие разходите като няма пари !!!
16
0
 
2
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
Вчера влязох в Хоммакс за две *** дръжки за шкаф и едва се добрах до мястото. Препълнени колички с всякакви строителни материали, фаянс, санитарна керамика и какво ли не.
15
0
 
4
 
! Отговори
565 преди 3 години
Та така за два дни хем намалих разходите за храна, хем и калориите. Доволна.
14
2
 
3
 
! Отговори
565 преди 3 години
От началото на пандемията не ходя по заведения. Вчера реших да купя готова храна от топлата витрина на супермаркета. Използвах, че по това време почти нямаше хора в магазина. Застанах пред щанда, яденето изглеждаше прясноо и апетитно. Но никой не благоволи да дойде да ме обслужи. Прибрах се иси изпържих яйца. Предния ден пък щях да обядвам на работата от любимата ми пица на парче. Ама като видях девойката дето продава_свалила маската, бърка ди в носа и чати на телефона. Отщя ми се. Та така
13
0
 
5
 
! Отговори
Мисъл преди 3 години
За да бъдем честни това би трябвало да е перфектната новина .На едно от първите места в Европа по болести със сърцето и белите дробове сме - щото сме на челно място по тютюнопушене . Всеки може да си се самоубива , като няма акъл , ама с тютюн ..Едно че трови и другите ама е и старомодно. Колкото до яденето - деебелеем и то прогресивно. И това мъж с подутина вместо корем си е направо противно. А за тия *** ,, газирани безалкохолни напитки " дори не си заслужава да се говори
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магазините са препълнени с пазаруващи!Това му се вика Свито потребление, нали :))))))))
11
2
 
12
 
! Отговори
Q преди 3 години
Тъй като съм хванал и онуй време ,мога да кажа ,че сега бг гражданин живее най-добре и то не че се труди много,ами просто обира "каймака" на помощите и субсидиите от Брюксел.Българина забогатя но пък затъпя отвсякъде,изгуби си самобитността на българина,сега е балканец с американски пълнеж напълнен от дебилски шоута,филми,негативни новини .. и колкото е по-добре,толкова все по-силно реве и се оплаква ,а да работи не ще ,туй то с бг гражданин .
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спад имало с 10 % за година.Еми ще има бе!Народа измря намаля с 10%,съответно и оборотите ще паднат.Кое не е ясно?Съвсем логично е!!!
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1 - бягай хващай самолета за венецуела да си спомниш за соца и после лъжи младите хора които не са живяли тогава - аз си спомням много добре мизерията!
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми че то туй храна ли е ? туй алкохол лие ? веригите бълват вносно "месо" ,*** то е толкоз гадно ,че по-добре яж арпаджиквино и ракия пълни магазини ,ама то вода и спирт Хората масово търсят да си купят на частно,или си произвеждат , и така трябва да бъде
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 2Е няма как да се накичи човек с маски,шлемове,дезинфекция,ръкавици и пак да става бързо на мига както беше преди.Защо не пробваш ти да работиш това да те видим???!!!
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за спиртни напитки не съм свивал разходите - даже ги увеличих...
5
2
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Хахахах другарите не разбират от сарказъм. Като чуят за комунизъма и се подмокрят от кеф.
4
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
как няма да свие разходите от вчера хлябът е с 40 ст по скъп
3
3
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Най-лошото е ,че народа много боледува и половината пари отиват за лекари и лекарства !
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами истината е, че всички сфери на услигите станаха много тромави. Не е нормално в павилион за сандвичи продавачката да прави 2 сандвича за 10 мин. Отказва се и отивам на друго място. Като видя опашка от 20 човека пред магазин, за да влязат и отивам на друго място.
1
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През комунизма никога не сме се ограничавали, пари имаше и си купувахме каквото искаме без да се замисляме. Сега само ограничения и лишения заради Бойко.

Спонсорирани публикации