Е-касови бележки ще заместят хартиените в отделни сектори

Промяната се подкрепя от НАП, ще се обсъжда и с бизнеса
14 яну 2021 21:50, Анисия Иванова
9
Е-касови бележки ще заместят хартиените в отделни сектори
Снимка: БГНЕС

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП).

Промяната се подкрепя от НАП, като в близките седмици приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството.

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини. Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар. софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари.

От НАП посочват още, че на днешното заседание на работната група бяха коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както  и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
МАФИЯ преди 3 години
Политиката на това правителство е на 100% насочена към пълното унищожаване на малкия бизнес. След това робите отиват да работят в техните предприятия за "една стотинка". И тези роби ще се борят за работното място. Властите в България мразят малкия бизнес.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наскоро поръчах от един онлайн магазин стоката която дойде по еконт не беше придружена с фактура или бележка,писах на магазина оказа се,че бележката е "виртуална" поисках да ми я изпратят на мейл но дали се случи ? сега тези онлай-магазини правят яко пари кой ти пуска бележки
6
0
 
8
 
! Отговори
човек преди 3 години
И да си оправите прага за регистрация по ДДС
5
0
 
27
 
! Отговори
НАП убива преди 3 години
Те искат да ограбят бизнеса чрез техния безполезен софтуер.
4
1
 
5
 
! Отговори
това преди 3 години
това е за да налеят още пари в тия изедници програмистите.програмистите са много силна мафия и имат много дебели връзки в правителството - 20хил души са и се събират на тайни сбирки много често .
3
0
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Добихте и малкия бизнес с оная глпост Н-18 наредба милиони заминаха за апарати,че сега а е електронно.През 2 гоини точите бизнеса,буквално точите за простотии.Спрете се бе.В Америка са още с касите с ръчката на някои бензиностанции.
2
0
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Кога ще натиснат адвокатите да отчитат приходите си, чрез касови апарати и/или с банкови сметки. Крият данъци, като бесни!
1
5
 
12
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Бизнеса??? Какво имате в предвид бизнеса, кой представлява бизнеса? Бизнеса е на нашите фирми нали?Какво и кой представлява бизнеса в БГ?

Спонсорирани публикации