Хотелиери и ресторантьори искат спешна среща с банките заради кредити

Европейката асоциация с подкрепа към исканията на БХРА
17 фев 2021 21:30, Красимир Ангелов
2

Европейската асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета настоява за удължаване на Временната рамка за помощ и евтини нови земи за ликвидност. Призивът е насочен към зам.-председателя на Европейската комисия Маргете Вестагер.

От Асоциацията искат още и запазване на условията по старите кредити. С тези действия ХОТРЕК подкрепя Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация след призиви за по-голяма ликвидност на туристическия сектор в страната.

Европейската асоциация настоява за промени, свързани с увеличаване на размера на помощта от 800 хил. евро на минимум 5 млн., както и по-големи фиксирани разходи от 3 млн. евро на 10 млн. евро. Те предлагат заемите със срок над 6 години да не бъдат кредитирани от държавата в пълния размер на сумата, а да се считат за загуба на безвъзмездни помощи. ХОТРЕК държат още за удължаване на Временната рамка най-рано до 31 декември 2021 г.

Коментар по темата на Борислав Хаджиев, председател на БХРА в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Иван Бол преди 3 години
Смъртта на ф.л. по време на пандемия е реална. Сега регистрирани ю.л. с два дяла по ...Да обявят неплатежоспособност.Томас Кук и ...Могат. Какви ангажименти на обществото. От неговите данъци или кредити които трябва да връщат внуци и правнуци. Аз не съм съгласен да субсидира развлекателната индустрия по време на чума.
1
2
 
13
 
! Отговори
Чифутбанк преди 3 години
Ще си плащат кредитите като всички останали или ще фалират като всички останали. Мораториумът по кредитите изтича през март. Банката не е мандра.