България се развивала, но не и с нужния темп

Условията за правене на бизнес в страната се влошавали
Обновена: 21 фев 2021 13:45 | 21 фев 2021 13:15, Камелия Цветанова
67
България се развивала, но не и с нужния темп
Снимка: Dnes.bg, архив

"Проблемът на България е, че не се развива с необходимия темп. Той трябва да бъде значително ускорен. Не е вярно, че страната не се развива, развива се!". Това каза Кънчо Стойчев от Асоциацията на работодателските организации, която започна провеждане на срещи с политическите формации, които имат шанс да влязат в следващия парламент.

По думите на Стойчев рейтинговите агенции не правят класация на развитието на страните, а изразяват рисковете.

"С трите ВВВ, които получаваме в момента, ние сме далеч от А-тата. Няма развита западна демокрация, чийто рейтинг да не започва с А. Много добре е, че качихме едно стъпало с трите В с положителната тенденция, но това не тълкува темпа на развитие. Темпът, който бележим в последните години - около 3%, ни обрича на допълнително изоставане", посочи той пред БНР.

Кънчо Стойчев беше категоричен, че е възможно да се случи 5-6% ръст.

"За да се случи това, управляващите трябва да чуят работодателите и да поемат ангажимент. Работодателските организации сме на мнение, че условията за правене на бизнес в страната не само не са добри, но те се влошават. Всички сме с официална и ясна неудовлетворена позиция, че не се случва електронното правителство и настояваме това да стане", каза той.

ДПС от 30 години винаги е пробизнес партия и винаги е заставала на най-близки позиции до бизнеса, смята Стойчев и уточни, че ДПС винаги е имало най-смислена икономическа програма.

В предаването "Неделя 150" социологът Кънчо Стойчев коментира и предстоящите парламентарни избори на 4 април.

"Трудно ще се състави правителство, но ще се състави и няма да ходим втори път на избор за НС тази година. Очаквам да бъде правителство с по-къс хоризонт", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: бизнесразвитие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Голям майтап преди 3 години
Хахахахахах Голям майтап
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От -30 г развитието е такова , че не останаха хора в дьржаватаОсвен младите вече и хора на години напускат - бьлгария
56
1
 
4
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
И дума не може да става за развитие! Потъваме все повече и повече! За примел мога да ви дам гр Тетевен! Кметица от герп,развитие-нулево! Младите хора просто избягаха ужасени от лошото бъдеще което ги очаква в общината! Така е в цялата държава!
55
2
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До 47За мен е абсолютна загуба на време и пари един IT специалист да е наемен работник, при положение, че фирмите за които работят, правят милиони на годишна база. Явно става дума за липса на управленски капацитет сами да се пробват на пазара, защото търсене в сектора определено има. Трябва да се правят повече опити за сдружения между такива хора.
54
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До SHEFA,и ти като шефа си от Банкя,да не си бягал с филийка хляб,намазана със св.мас,безгрижнопо селските ливади,че пишеш глупости за купони за к.мляко,никога не е имало такова нещо,виж купони за хляб имаше през 1965год., за бензин през 1992г.,щях да забравя,на шефу му ,башата е бил майор,и повярва ли му ,че е бягал с филийката,защото 80%, от българския народ , Не му вярва
53
4
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
А НАЙ ГОЛЕМИЯТ ГЛАД В БЪЛГАРИЯ НЕ БЕШЕ ПРИ БАЙ ТОШО.КАТО ГО СВАЛИХА ПОЧНАХА ДА РАЗДАВАТ КУПОНИ ЗА ЛЕБ И КИСЕЛО МЛЕКО-ТОВА ПОМНИТЕ ЛИ ГО???-И СЕГА СЕ ОБЕЗЛЮДЯВАТ 10-КИ СЕЛА И ВСИЧКО ТИЧА КЪМ СОФИЯ-ЕХ ТАЯ СОФИЯ-ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБ И МЛЕКО ЗА ДЕТЕТО.-РАСИПАХА УЧИЛИЩА-ЗАВОДИ-ФАБРИКИ-НЕ СЪМ ЗА СОЦИЯЛИЗМА НО НЕЩО БЪРКАМЕ-НЕ РАБОТИМ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.
52
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Проблемът не е толкова, че бг'то изостава, а че върви настрани от цивилизацията.
51
2
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
управляващите трябва да чуят работодателите-КЪНЧО КЪНЧООООО-УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА ЧУЯТ НАРОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.-НА ДЪНОТО СМЕ ПО ЗАПЛАЩАНЕ КЪНЧООО.-30 ГОДИН НЕ СТИГНАХА ЛИ ДА СЕ СПРАВИМ?????????????-300 ЛВ ПЕНСИИ-475 ЛВ НЕТНА ЗАПЛАТА-КВО ПРАВИМЕ????????????????????
50
2
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Абе , както и да го погледнеш ,все.... СМЕ ПО-ДОБРЕ ОТ Т.Н."РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ" КЪДЕТО , СЕ ЗАПИСВАХМЕ ЗА ХЛАДИЛНИЦИ , КОЛИ , МЕСО И ХЛЯБ.....1-г. ПРЕДИ ДА СЕ ПРОИЗВЕДАТ ИЛИ ВНЕСАТ У БЪЛГАРИЯ!АЗ , СЪС ПУШЕН ПАЛАМУД , ВЛЯЗОХ В УНИВЕРСИТЕТА...А ГО ЗАВЪРШИХ С ДАМАДЖАНИ ОТ РАКИЯТА НА БАЩА МИ ОТ СЕЛО..."МЕТРО" И "БИЛА" МИ ВЗЕХА ХЛЕБЕЦА , БЕ....
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пишете глупости развитие няма с години ,последни в всички класаций и таблици в Европа, но България не е в този съюз.
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И посоката на развитие също не е правилна. Трябва да развивате демократична държава, а не да ви управлява несменяем вожд, като бай Тошо. Няма смисъл да му пълните чекмеджето и банковите сметки на вожда ви Боко Тиквата, изобщо не му плащайте никакви данъци, винетки и сметки.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кънчо Стойчев - един от приближените на Луканов. Дадоха му част от народното богатсво, когато БКП преразпределяше държавата. Легна си беден работник и се събуди милионер за една нощ.
46
5
 
5
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До АнонименДа не забравяме и "Визия за България", на клетите комун..яги !
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе съм от БСП и не рзбирам по какъв начин това прави сегашното положение по-леко? Да БСП позволиха на външни сили да разрушят икономикта ни. Ок.АМа минаха почти 30 години от тогава.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45То там е проблема. Висчко проичведено се продава другаде. Нашата компания ни даваш по 3800-5000 лева на човек, според стажа и уменията. Супер е, но работата е, че съм виждал обема на сделките им смао за месец. От 17 млн. лева, 650 000 отиват за заплати, офиси и "глезотии", като останалото отива за маркетинга навън и данъците се плащат в Ирландия. А мечтата на всички е, да поработят една година в офиса в Амстердам, защото е 8x заплатата. И тези хора, рядко се връщат.
43
6
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Няма страна в света като нашата така бързо да се развива с пълни чекмеджета евро и кюлчета злато.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравил си да напишеш за България на първо място по фалирали банки при управлението на твоята партия БСП.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стари номера са приказките за някаква икономическа програма на ДПС. Каква е тази програма, която никога не е изпълнявана от правителство,че да я обявиш за най-добра?Мирише на бъдещ лобизъм в полза на едрия бизнес,основан на парламентарна подкрепа! Миризма,която не храни обикновения човек..
40
4
 
20
 
! Отговори
Ааааа преди 3 години
Развива се,ами как да не се развива,вече с багери се копа дъното,досега беше с лопати.
39
7
 
17
 
! Отговори
Анатема Айдуци!1335 преди 3 години
Развива се само производството на нощни шкафчета и малко това,с дроновете.Всичко друго е...пунта мара

Спонсорирани публикации