Летище "Хийтроу" отчита загуби от 2 млрд. паунда през 2020 г.

Пандемията от COVID-19 намали рекордно броят на пътниците
Обновена: 24 фев 2021 19:40 | 24 фев 2021 19:40, Ния Христова
8
Летище "Хийтроу" отчита загуби от 2 млрд. паунда през 2020 г.
Снимка: БГНЕС
Британското летище "Хийтроу" отчете годишна загуба от 2 млрд. паунда през 2020 г., съобщи БНР. Пандемията от коронавирус срина броят на пътниците до нива, които за последно са били наблюдавани през 70-те години на миналия век.
 
"Хийтроу" обяви в сряда, че броят на пътниците през миналата година е спаднал със 73% в сравнение с предходната година, или от 80,9 милиона до едва 22,1 милиона.
 
Общите приходи са намалели с 62% до 1,18 млрд. британски лири. Това е довело до годишна загуба преди облагането с данъци от 2,01 млрд. паунда (около 2,8 млрд. долара).
 
"2020 г. беше една от най-предизвикателните ни години, но въпреки загубите от 2 млрд. паунда и свиването на броя на пътниците до нива, които не сме виждали от 70-те години на миналия век насам, аз съм изключително горд от начина, по който нашите колеги поддържат нашите пътници в безопасност и централният летищен хъб на Великобритания остана отворен за жизненоважни доставки през цялото време", заяви главният изпълнителен директор на летище "Хийтроу" Джон Холанд-Кей.
 
Компанията заяви, че подкрепя плана на британското правителство за рестартиране на пътуванията и че ще работи с Глобалната работна група за пътувания към правителството на Обединеното кралство, за да помогне за "безопасното рестартиране на международните пътувания и търговията в световен мащаб".
 
От "Хийтроу" призоваха правителството да приеме общ международен стандарт за пътуване. По този начин ще може пътуването да се рестартира през лятото и да осигури данъчни облекчения за летищата, за да им помогне да излязат от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нали вече не са в ЕС, защо да ни пука.
4
0
 
5
 
! Отговори
Пинкк преди 3 години
Спокойно,хитроу.Малко търпение,Пак ще се пътува.Предстои.С нови сили и ентусиазъм.
3
0
 
12
 
! Отговори
Бай Ганю преди 3 години
Е хубаво пишете ама подвеждащо. Загуби било. Хахаха Загубени приходи са това, Тоест не са станали по-богати от предишните години. Живея в кралството и сутринта по радиото слушах интервюто с директора на летището. Човека каза че въпреки кризата цяла имат половин милиард паунда резерв и могат да карат така до 2023 година!!!!!!!!!! Така че айде да не ги оплакваме защото чашата не е полупразна, а е полупълна... И НЕ пишете поръчково и не се преструвайте че се губите в превода...
2
1
 
14
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
Това не са загуби , а не реализирани приходи ! Има огромна разлика ! И там те хвърлят веднага на върбата :)
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със задължителните сертификати,които се очакват да изискват,както пише в съседната статия,още повече загуби ви чакат