Като за последно: Моловете се препълниха преди да затворят

Големите намаления не са спирали
24
Като за последно: Моловете се препълниха преди да затворят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Месец след като отвориха врати, моловете и търговските центрове отново затварят. Възползвайки се от последните им работни дни, клиентите се отправиха към магазините в търсене на изгодни оферти.

"Виждам повече хора. По принцип всеки ден съм тук по работа в мола. И днес, и утре ще бъде лудница. И това е, защото затварят, ако не се затваряше, нямаше да има толкова хора", споделя работещ в мол.

Дните аванс преди затварянето обаче не са достатъчно време за реакция, казват търговци. А големите намаления не са спирали.

"Просто парите ни са обърнати в стока и тази стока нямаше кога да се продаде. Търговските месеци - декември и януари, бяхме затворени. Сега точно започнахме да зареждаме нова пролетна стока, отново ни затварят. И тази пролет ще ни остане стоката", посочи Венцислав Николов от Българска Ритейл Асоциация (БРА).

Търговците казват, че само в началото на февруари са имали няколко силни и обнадеждаващи дни, но въпреки това работят на загуба.

"То ако за 10 дни можеха да се оправят нещата, да бяхме стояли още 10 дни затворени преди това. Това е абсурд. Това са просто приказки за наивници", смята Николов от БРА.

Търговците признават, че има несигурност, а служителите са недоволни, защото отново трябва да излязат в неплатен отпуск, а помощта от държават ще получат след месец и половина.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: молклиенти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари