Ново приложение превръща телефона в ПОС терминал

Mastercard и българският финтех myPOS подкрепят дигитализацията на малкия бизнес с инвестиция в новото решение myPOS Glass на няколко европейски пазара
26 мар 2021 09:05, Александър Попов
25
Ново приложение превръща телефона в ПОС терминал

Миналата година постави бизнеса пред неочаквани предизвикателства, които светът, преди появата на COVID-19, не си представяше дори в измислен сценарий. Кризата създаде необходимост от спешни решения, с които малкият бизнес – гръбнакът на европейската икономика – да се адаптира към новата реалност и да реагира динамично и гъвкаво с нови и оптимизирани финансови решения, отговарящи на изискването на потребителите за дигитални плащания. Същевременно пандемията допълнително натовари малките търговци и завари много от тях без финансов ресурс и готовност за дигитални плащания.

Иновативното решение myPOS Glass дава възможност на средни, малки и нано търговци да приемат бързо и сигурно плащания чрез апликация за Android устройства, без да се налага допълнително закупуване на хардуер или кабели, т.е. без да се налага допълнителна инвестиция в ПОС терминал. Преди седмица приложението myPOS Glass спечели награда за иновация във финтех индустрията на The FinTech Breakthrough Awards в Лос Анжелис, САЩ. В тазгодишното издание престижният форум оцени най-добрите идеи сред общо 3850 подадени предложения.  

„Новото ни софтуерно решение вече има високо признание във финтех индустрията с наградата за B2B иновация от FinTech Breakthrough. Отличаването ни сред водещи компании в индустрията за втора поредна година категорично показва мисията ни да участваме в динамиката на финтех пазара като бранд с иновативни и оптимизирани решения, подкрепящи бизнеса във възможността да бъде гъвкав за икономически промени дори и във време на пандемия. myPOS Glass подпомага търговците да правят бизнес навсякъде и по всяко време, подходящ е за професионалисти в движение, доставчици и куриери, заведения за улична храна, сезонни пазари, фитнес и уелнес консултанти и други“, коментира Христо Георгиев –основател на myPOS.

Приемането на безконтактни плащания е ключова предпоставка за конкурентоспособността на търговците, гарантира по-голяма сигурност и удобство както за служителя на касата, така и за купувача на опашката. Mastercard отчита нови рекорди в цял свят за навлизане на безконтактните плащания като дял от всички картови плащания, като страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са шампиони по този показател с 89% дял на безконтактните плащания при средно 84% за Европа. Все повече потребители ползват мобилен портфейл – плащат директно със смартфона си – 18% от всички безконтактни плащания в Европа.

„Фокус на Mastercard навсякъде по света, както и в България е малкият бизнес. Сега е времето големите да помагат на малките. Точно затова, взимаме ролята си на технологичен лидер много сериозно и въпреки мащаба, в който оперира Mastercard, винаги се стремим да улесняваме с решенията си и най-малките. През последната година работихме активно за създаване на гъвкави и иновативни решения за дигитализация на търговците. myPOS Glass е специален технологичен продукт, който вярваме, че отговаря на новата икономическа реалност след появата на COVID-19. Гордеем се, че именно български финтех е партньор на Mastercard за няколко пазара в Европа с това решение.“, Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

За да подкрепят местните търговци в приемането на безконтактни плащания, двете компании започнаха кампания, която насърчава търговците да се запознаят с  ползите от новото софтуерно решение – как на практика превръщането на смартфона в ПОС терминал улеснява процеси в търговията. От март до юни 2021-ва всеки търговец, свалил и инсталирал приложението myPOS Glass, и приел поне 15 плащания с Mastercard, всяко с минимална сума от 5 лева, автоматично участва в томбола за смарт часовник – стилен, модерен и умен. Как да участвате за смарт часовник, вижте в страницата на кампанията.

Ново приложение превръща телефона в ПОС терминал

За Mastercard:

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com е  технологична компания в индустрията  за глобални плащания. Тя оперира  с най-бързите платежни методи  в света, свързва потребители, финансови  институции, търговци, правителства  и бизнеси в повече от 210 държави  и територии. Продуктите на Mastercard дават решения за ежедневните  пазарни дейности – като например  пазаруване, пътуване, ръководене на  бизнес и управление на финансите  – лесно, по-сигурно и ефективно  за всички. Последвайте в Twitter @MastercardNews, включете се в дискусията Beyond the Transaction Blog и последвайте последните  новини на Engagement Bureau.

За myPOS:

Иновативна и бързоразвиваща се компания, в която съчетаването на най-модерните технологии във финансовия сектор с въображението и опита на амбициозен и талантлив екип дава на повече от 100 000 бизнес клиенти в над 30 европейски страни лесни и удобни платежни решения за картови плащания на място, онлайн и в движение. С платежните решения на myPOS развивате бизнеса си с повече ресурси, с повече гъвкавост и повече успех. https://mypos.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ПОС терминалmyPOS
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
11
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Всички скъсаняци плащат с карта, сакън да не се прекара да остави левче бакшиш!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нап на какво мнение е по въпроса?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абре ... тва го имаше още 2014-а :)
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много яко, по този начин няма да имаш оправдание че не оставяш бакшиш защото плащаш с карта

Спонсорирани публикации