Ferrari в България: Луксозните спортни коли не се вписват в пътищата ни

Страната ни е пазар на употребявани автомобили, каза Асен Асенов
22 апр 2021 21:30, Анисия Иванова
98
Ferrari в България: Луксозните спортни коли не се вписват в пътищата ни
Снимка: Pixabay

Луксозните спортни коли не се вписват в пътната ни инфраструктура. Спортният автомобил обаче не е единственият, който ползват клиентите на Ferrari в повечето случаи. Това заяви Асен Асенов, изпълнителен директор на "Авто Юнион", в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов. "Профилът на купувачите на луксозни автомобили у нас е идентичен - това са хора с дебели банкови сметки. Има и колекционери", допълни той.

По думите на Асенов купувачите на луксозни автомобили у нас са обикновено собственици на среден или голям бизнес със стабилни доходи; хора на мениджърски позиции; хора, развили и продали свой бизнес; напоследък все по-често и представители на ИТ сектора.

Гостът коментира отражението на пандемията върху автомобилния пазар у нас.

"България е предимно пазар на употребявани автомобили. Преди пандемията съотношението между нови и употребявани автомобили беше 1:5, сега то е 1:7", обясни той пред Bloomberg TV Bulgaria.

“Нагласите на потребителите се промениха и те са към по-употребявани автомобили, които са и по-евтини”, изтъкна Асенов. Той отбеляза, че сред причините за това са липсата на стимули за покупката на нов автомобил у нас, както и липсата на технически прегледи, които да спират от движение някои автомобили.

Според Асенов положителна тенденция е, че все повече хора вече се обръщат към компаниите за продажба на нови автомобили, които имат сегменти за сертифицирани употребявани коли с “малък пробег, доказана история и проверени”.

“Българският пазар на нови автомобили падна с 37% през мината година в сравнение с 24-процентен спад за Европейския съюз. Пазарът на нови автомобили у нас не е толкова стабилен, колкото в Западна Европа”, допълни той.

Асенов отбеляза, че през миналата година намаляват и корпоративните продажби, които иначе държат около 70-процентен дял от пазара на нови автомобили, отчасти заради дистанционната работа.

Той добави, че слабите очаквания за туристическия сезон у нас се отразяват значително на автомобилния сектор заради пониженото търсене на коли за отдаване под наем и заради по-слабите приходи на заетите в туризма в края на сезона.

По дсумите му пазарът у нас изостава значително и е далеч от пълно възстановяване. Гостът разказа и за работата на компанията с Ferrari за създаването на представителство на автопроизводителя у нас.

Повече по темата вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
10
 
! Отговори
Хоя Сан преди 2 години
До АнонименНа места направиха някои пътища, т'ва не може да се отрече. Но как ги направиха, те пропаднаха вече, отвориха се дупки... пътувам от Силистра до Петрич и виждам през цяла БГ какво е положението... ми... незаконно опасни са ни пътищата на места!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** крадеца на европари се шири ама с коли втора ръка ! Другари баровци кога с чисто нова ,а ?
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в България новите автомобили са толкова скъпи?
56
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нещо гледам не ги карат много Фераритата,явно не са хубави....
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо числото 1 7 е цензурано? И на цифрите ли сложихте цензура.Защо не забраните и коментарите. С вашата цензура цензурирахте половинара речник.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако минете покрай известните заведения на орлов мост след 17 ч ще видите паркирани коли за 1 млн лева взети заедно. Това фераринце бледнее, скромна работа. :)))) за бедняци.Какъв е профила на пиещите в 17 ч вино и кафенца и с каква дейност се занимават в най-бедната държава в Европа и на Балканите, за да си позволят такъв автопарк, на който би завидял и Шварценегер.
53
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63Те ти били смешни?Обективно смешният си ти.
52
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са ми смешни разни клоуни качили се във Ферари, Ламбо, Макларън и т.н и го дава тежко по разкъртените софийски улици облечен в стил руски селски бек. Ако имаха очи да се видят отстрани щяха да се гръмнат НО един мъдрец беше казал ........"О, свещенна простота".................и те така.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59Напълно съм съгласен с казаното.Карам висок клас коли от времето когато в София имаше само жигули и лади.Та онези години колите бяха "железни" и в прекия и в преносния смисъл на думата.Сега всичко е пласмаса и бутафория.На еин Макларън S720 огледалото за обратно виждане е като на баща ми Ладата от соца.А ти искат 300 хил ойро............Ролса е вече почти изцяло БМВ а ти искат 400 К за пълна смешка.Добре че има шушляци да плащат ........
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бунак от висок клас цака за нова макина.Плащат премия от 40% да я купиш на нула ила на хиляда километра.На такива бунаци трябва да и се конфискуват кинтите щото не ги заслужават.
49
0
 
34
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Ако нямаш фирма през която да избиеш колата като разход, закупуването на чисто нов автомобил в България е тотално безсмислено. В лизинговия договор ти извиват ръцете за гражданска от определена фирма, за каско от същата или пак тяхна фирма, ТО, смяна на масла само в определени сервизи където ценоразписа и брутален. Филтри и масло стига до 400, 600 а понякога и доста повече лева. Повечето неща които се трошат от нашите пътища не влизат в гаранцията и ги плащаш четворно.
48
0
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Ферарито е хубаво,спор няма,но удоволствие от това чудо може да се изпита,когато лети по съзтезателна писта.Та май повече е скъпа играчка,ако ще го мъчи някой по пътищата,но иначе как обикновеният бачкатор да види Ферари в движение,и то не по телевизията,а на живо.
47
2
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
До Анонимен 40Била е тъщата на милиционера зевзек :D
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Бойко бяхме с джипове сега като дойде Славчо джиповете ще ги заменим с Феррари
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само джипката на Бойко 4х4 става за българските пътища.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бееее?!?. ББ десет години само пътища прави.
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са ни чак толкова лоши масовите пътища. Даже са на средно европейско ниво, ама виж, днк-то ни е лошо. В това отношение нема оправия.
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре към пътищата ни се вписват коли като Луноход 1 или Кюриосити
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ферари в тази държава-***, все едно на свинче звънче.
40
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ който плюе по хубавото, сврян в панелна гарсониера, не може да бъде победен!

Спонсорирани публикации