Внасят нелегално яйца и пилешко месо у нас

Родните производители са пред фалити, фуражите поскъпнали
16
Внасят нелегално яйца и пилешко месо у нас

У нас внасят яйца, които са предназначени за преработка, но тук им слагат печати и ги продават за консумация в магазините. Те имат по-кратък срок на годност, но това се прави, защото цената им е по-ниска. Това заяви председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство (АПП) Даниел Божанков пред „Труд“.

По думите му има и нерегламентиран внос на пилешко месо.

В същото време птицевъдният бранш е пред колапс, като производителите трупат огромни загуби, особено при производството на яйца за прясна консумация, допълни той.

Причината е, че от началото на 2020 г. цените на яйцата започнаха да падат, а фуражите да поскъпват. Като добавим и лошата реколта, повишението е почти в рамките на 50%, каза Божанков. Така фермерите са принудени да продават продукцията си на голяма загуба - докато себестойността на едно яйце е 14-16 ст., то масово се продава на 50% по-ниски цени. Затова от бранша настояват държавата в лицето на земеделското министерство да им помогне. Една от мерките, които предлагат, е да се отпуснат количества пшеница и царевица от Държавния резерв като стоков кредит, който да платят по жътва на по-ниска цена. Друго предложение е да се намали ДДС на месото и яйцата, както е в редица страни от ЕС.

Ако не се предприеме нищо, догодина ще ядем само вносни яйца, категорични са те.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: яйцапилешко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 7 ; Голям нормативчик и нормотворец се извъди !Не знаех ,че хората са еднакви и по тегло ,пол ,възраст и т.н. и за нормата им от едно яйце на ден . И то него ден , а за нея ден нищо не казваш ...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко под 300 процента печалба за българския бизнесмен е огромна загуба. Дайте му друга далавера с държавата и с корипция. Той не се бори с корупцията, българският бизнесмен използва корупцията за бизнес. Без корупция няма да работи в несигурност и мизерия като западните бизнесмени.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чегърт,чегърт,чегърт------------------------------------------Той бил по майчинство, ама нощем ходил за си наглежда стоката в склада с марихуаната.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато шепа хора не могат да си поделят кокала, държавата ни потъва и е оставена на произвола на съдбата.. И главната причина е, че никой никога не е осъден в БГ.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом като внасят и продават Нелегално ,значи някой не си върши работата - митници,хеи , контрол по храни и магазини .Ама всъщност бг пилчарите искат Кинти от Държавата и намаляне на ддс.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам веднъж в кварталния магазин замразени пил. бутчета в найлонов пакет Имаха вид сякаш са събрани от сметището - без никакъв етикет , да не говорим срок на годност Извиках една продавачка и ч питам за срока на годност , тя ходи в склада и се върна с машината и почна да им лепи етикети Според закона е ЗАБРАНЕНО срокът на годност да е залепен от магазина , трябва винаги да е заводски отпечатан Питам я а фирма производител , съдържание- гледа учудено Ето такива номера правят магазините
9
2
 
5
 
! Отговори
Atanasov. преди 2 години
E пак Борисов е виновен.
8
11
 
4
 
! Отговори
нормално е преди 2 години
след като правителството на "промяната" - на зелените чорапи радев , янев и бсп, разградиха службите, а и знаете , лче винаги когато преди управляваше бсп - контрабандата процъвтяваше
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко изядете едно яйце на ден - това е дневната норма холестерол Едно яйце има 300 мг холестверол , и него ден не трябва да се приема повече никаква мазнина Иначе се трупа ден след ден и накрая инфаркт или инсулт
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде в малките магазини продават съмнителни яйца - сложени насипно в някакъв найлон , хвърчаща бележка с цената и срок на годност написан на ръка Никога не купувам такива яйца
5
4
 
17
 
! Отговори
Чегърт,чегърт,чегърт преди 2 години
Кой да ги събира тези доказателства, тези които са излезли в отпуск до октомври? Или пловдивския мънкащ ченгесар, дето много бил болен, а сега и излязъл в майчинство. Разтуряй сто хилядната банда щатни корумпета и потомствени трудоустроени младопенсиониращи се непрокопсаници.
4
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радево време Дами и Господа!!!
3
5
 
20
 
! Отговори
един преди 2 години
Ами то само с асфалт и търговия само не се живее някой трябва и да произвежда!
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказателства, съд, санкция. Стига с тия жени от пазара.
1
5
 
28
 
! Отговори
Чегърт,чегърт,чегърт преди 2 години
Колко броя са замесените държавни хрантутници и чие чекмедженце пълнят?