Оптимизират мярката 60/40, какво следва?

Била наложителна подкрепата за бизнеса и след май 2021 г.
28 юни 2021 12:28, Александър Попов
15
Оптимизират мярката 60/40, какво следва?
Снимка: БГНЕС

Подкрепата за бизнеса е наложително да продължи и след май 2021г. чрез изплащане на средства на работодателите от засегнатите сектори и икономическите дейности за да запазят заетостта на работниците и служителите си. Ето защо предвиждаме оптимизиране на мярката 60/40, заяви заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

В МС се провежда извънредно заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество. На него се обсъжда проекта на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Постановление № 151 от 2020 г. (продължение на мярката 60/40).

Гълъб Донев посочи, че подкрепата за бизнеса е наложително да продължи и след май 2021г. чрез изплащане на средства на работодателите от засегнатите сектори и икономическите дейности за да запазят заетостта на работниците и служителите си.

„Предвид прекратяването на голяма част от противоепидемичните мерки, възстановяването на икономическата активност на фирмите и перспективите за растеж, както и тенденцията за намаляване на регистрираната безработица се предвижда оптимизиране на мярката 60/40 от постановление 151”, каза Гълъб Донев, цитиран от БГНЕС.

Продължава подкрепата за бизнеса, но по прецизиране на условията за тази подкрепа. Като основната идея е тя да бъде целенасочена и да окаже влияние на най-засегнатите. „Предлага се промяна в основанията за допустимост. Всички фирми, които декларират спад в приходите за продажби повече от 30 на 100, ще имат право на подкрепа 50 на 100 от осигурителния доход и съответно дължимите осигурителни вноски. Всички останали, които докажат спад от 40 и повече на 100 спрямо месеца, за който се кандидатства през 2019 ще има право на подкрепа 60 на 100”, каза Лазар Лазаров, заместник-министър на труда и социалната политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Гълъб Донев6040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
СОБСТВЕНИК НА ФИРМА преди 2 години
.... Господа управляващи и всички, които поставяте някакви параметри по тези програми "в помощ на бизнеса" , кой бизнес защитавате и подпомагате???Бизнеса на "тарикатите" или бизнеса на България?!? Защото ако е бизнеса на България, който се нуждае от подкрепа, явно аз не съм част от него, когато става въпрос за подпомагане!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
СОБСТВЕНИК НА ФИРМА преди 2 години
До сега от тази програма са се възползвали само определен кръг от фирми. На някой дори много им харесва това положение! Но не забравяйте, че от С-19, сме засегнати всички, не само вие, които в началото на пандемията много бързо се уплашихте и развяхте белия байрак, като побързахте да напускате персонала си в платен и в последствие в неплатен отпуск. Сега точите едни пари почти година. Има много като нас, които все още не сме пускали персонал в неплатен отпуск и поради тази причина не сме .......
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Teo Помощи на никок не трябва да се дават особено на набодени хора с тестови препарати. Тези опитни мишки я преживеят делта я не. Ако хвърлят топа по време на работа работодателя ще отнесе плувката.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да я махат тази мярка. Само едни фирми крадат пари.
10
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
опитват се да спечелят гласоподаватели . Борисов въведе всички мерки за което го обвиняваха че раздавал пари и купувал гласове . сега еднодневките на фигуранта се опитват да представят мерките като своя идея , включително и 50_те лева за пенсионерите . жалка картинка !
9
0
 
6
 
! Отговори
Геро преди 2 години
Ако народа знае колко машинации има за отклоняване на евросредства и поднасянето им на тепсия на големия брат,по чувствителните ще се гръмнат от отчаяние. Не сме държава вече.Ние сме един зависим конгломерат,разбира се с българско участие.
8
2
 
7
 
! Отговори
Само преди 2 години
Да не въведат мярката 69 ?
7
3
 
8
 
! Отговори
моч преди 2 години
ГЪлъбееееее.......аре вдигай гълъбие !!!
6
4
 
9
 
! Отговори
Teo преди 2 години
В момента няма никакви активни мерки - какво изобщо налага раздаването на помощи???Освен това оттук нататък помощи само на ваксинирани, иначе ще стоим пак цяла зима затворени!
5
1
 
7
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
Значи за нас пари нямало и ще ни взимат тия кирливи 50-лв. ...а за "нашите другарчета" от бизнеса --ИМАЛО../РАДЕВ , ДГД---МОЖЕШ ДА МИ ЦЕЛУВАШ *** ЗА ДА ТИ ГЛАСУВАМ!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов им подари 5 милиарда ,и тия продължават ,гад
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подпомагането на база "спад на приходите от продажби" поощрява криенето на обороти и увеличава сивата икономика. Правилата на играта определя поведението на играчите.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да точно...за нашите хора от ново подаръци от пачки ,и ко сега ,пари нямало но ще се раздават нашите пари на милионерите ,ало Дончо вирус нема стига с тоя кражби
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска подкрепа, да даде фирмата на държавата................. Кой дава пари срещу нищо?.................... Който иска финансиране, взема заем от банка или пуска акции и продава дял в бизнеса си................Частните мошеници искат държавата да им издържа бизнеса, те да прибират цялата печалба и да източват фирмата отвътре.

Спонсорирани публикации