Шоков скок на цените на ток, парно и газ от днес - колко ще плащаме?

КЕВР реши окончателно, че токът поскъпва средно с 4,4%
479
Шоков скок на цените на ток, парно и газ от днес - колко ще плащаме?
Снимка: БГНЕС

Повишението на цените на тока за бита е средно с 4,4% от днес.

Парното и топлата вода поскъпват между 4 и 23% за различните топлофикации, за София скокът е с 20 на сто. Това реши окончателно Комисията за енергийно и водно регулиране.

Още по темата
Във Велико Търново парното и топлата вода ще струват с 23% повече. 21 на сто е увеличението в Бургас и Враца, а с една пета повече ще плащат потребителите в София и Плевен, предаде БНР.

Цените на топлоенергията във Варна и Разград растат със 17-18%, увеличението за Перник е с 15% за Пловдив - с 13%, в Русе - с 11% и в Габрово - с 9%. Най-малко е повишението на цените на топлоенергията в Сливен - под 4 на сто.

При електроенергията най-голямо поскъпване има за потребителите на ЧЕЗ - с близо 6 на сто, а за абонатите на другите две енергодружества - EVN и "Енерго-про" повишението на цените на тока ще е малко под 4%.

През юли газът ще се продава с 10 на сто по-скъпо.

Още миналата седмица председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов предупреди, че предстои значително поскъпване на парното и топлата вода от юли. Той обясни, че цените на топлоенергията зависят от тези на природния газ, който от началото на годината е поскъпнал със 70 на сто на европейските борси, на петрола, който е скочил с 50 процента на световните пазари и на въглеродните емисии, чиито цени също са се увеличили съществено.

Цените на топлоенергията се определят за едногодишен период и до следващия юли могат да бъдат променяни само още веднъж и то не по-рано от половин година.

За година напред се постановяват и цените на тока за бита. За разлика от тях, цените на газа се определят всеки месец.

Пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране преди обед граждани се събраха на протест срещу поскъпването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още по темата: парнотокприроден газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо не излезете на протест сега когато ще палащате +20%
291
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази комисия българска ли е или антибългарска? И защо изобщо съществува?Орбан пък откак върна на държавата енергодружествата токът им е с 20% по евтин
290
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЛЕДАЙКИ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ШАЙКАТА НА РАДЕВ СЕ ЧУДЯ- ГЕРБ ЛИ ДА ЧАГЪРТАМЕ ИЛИ ЧЕРВЕНАТА ПРЕСТЪПНА ХУНТА НА ЧЕРЕПЪ И СИЕ.
289
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕРЕП РАДЕВ РЕЗИЛ преди 2 години
НЕУРАВНОВЕСЕНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА МЕНТАЛНО УВРЕДЕНИ МИНИСТРИ ОТ ЧЕРЕП РАДЕВАТА ХУНТА ЗАСЕГНА НАЙ ЧУВСТВИТЕЛНИЯТ ЕЛЕМЕНТ ОТ ИКОНОМИКАТА ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ- ТОВА Е ПОЗОР, ТОВА НЕКА ДА НИ НАКАРА ДА СИ СПОМНИМ ЗАПЛАТИТЕ ОТ 1995Г/1997Г- 1,8ДЛ МИН ЗАПЛАТА И 3/5ДЛ СРЕДНА ЗАПЛАТА И ДА МИСЛИМ ПРЕДИ ДА ИЗБЕРЕМ ПАРТИЯТА НА БЕЛОСЛАВ, КОЯТО СЕ ДВИЖИ ОТ МИЛИОНИТЕ НА ЧЕРЕП РАДЕВ.
288
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е изненадата. Дойдат ли радевци, лукановци, орешковци..какво друго да се очаква. За 2 месеца сътвориха толкова поразии, колкото Баце за 12 не успя.
287
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важно е да се платят брюкселските въглеродни емисия, пък ако ще да умрем от глад.
286
2
 
28
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Топлофикациите, ЧЕЗ, EVN, Енерго про, Софийска вода и всякакви др знайни и незнайни паразитни разпределители на "услуги" изпиват безнаказано кръвчицата на народа. Никой не оспорва престъпните им методики - методики които и коза ностра не смее да прилага. Борбата с корупцията започва с вкарването на мозъците на този вид престъпност за дълго зад решетките. За 30 години имаш реално само един такъв - Вальо Топлото. Всеки може да си отговори дали Вальо е бос на енергийната мафия или кокошкар.
285
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До жуфко сужука374А на теб Баце май ти е поставил суджукка у ауспуха, много си му сърдит.
284
10
 
9
 
! Отговори
жуфко сужука преди 2 години
яс на баце съм пратил 24 тона сужжжук и филета,а за партията съм украднал 10 пъте по толкова-на нас парну не ни требе,шъ съ топлиме с сужжжуци!
283
12
 
12
 
! Отговори
алооооо преди 2 години
До ха-ха Ей,гейберски ***!За ДВА месеца как да се оправят 12 годишните кражби и бакии на бостанжжиите??????
282
14
 
15
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
До ха-хаРадевата зима,я подготви бай боце,като за 12 години не направи втори АЕЦ,не пусна допълнително блок на първия Аец и прецака ТРИ газови проекта дето щеше на ни СНАСЯТ,а сега ние плащаме на турчата за руски газ двойна цена.При ОГРОМНИ нарушения НЕ отне лиценза на ЧЕЗ-за да може чешките пенсионери да имат индексации,а нашите НЕ.Кучета да ви ядат,***!
281
16
 
25
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Ей ви Радев, ей ви Слави. Да са ви честити! Гответе се за Радевата зима. Тя ще бъде по-страшна от Виденовата, защото на власт идват комплексари, злобари, реваншистки.
280
7
 
17
 
! Отговори
izh преди 2 години
Почна се. Опашката зад Фуражката много набъбна и всички като гарджета зяпат. Тъпунгерчетата се кефят сега, а не им иде на ума че утре ще плачат. Който не помни 1996 г. утре ще лее сълзи. Пийте една студена бира за успокоение
279
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия мизерници от КЕВР са калинки от ГРОБ назначени от правителството на мутрата-Боко тиквата.
278
7
 
8
 
! Отговори
..... преди 2 години
Ама вие глупаците ли сте бе гроб са виновни за това за 2 месеца нищо не е направено бъдете реалисти ид и о ти м ръ с ни
277
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм виждал цвета на бюлетината, но от мен Герб ще имат на изборите 16 гласа. Ясно е тия какво могат.
276
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видя се радевци какво правят. Дойдат ли комунистите на власт-почва се-цени на ток, парно, стоки...Не са забравени още станишевци, лукановци, орешковци. От герб по-добро няма, поне засега. Дано пак спечелят повсеместно.
275
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултата от управлението на ГЕРБ тъй като в всички институции са назначени герберски " калинки" които знаят само да крадат.
274
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВАТА ХУНТА СЪСИПА БГ САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА- ПОЗОР!
273
3
 
14
 
! Отговори
Antinwo преди 2 години
Българите доказаха че са мекотели!

Спонсорирани публикации