Туроператорите с помощи за отменени пътувания

Държавата дава 6,5 милиона лева
5
Туроператорите с помощи за отменени пътувания
Снимка: БГНЕС

Туроператорите могат да кандидатстват до 20 юли за държавна помощ, с която да възстановят на клиентите си суми за пътувания, неосъществени заради пандемията, съобщават от Министерството на туризма.

Държавната помощ е с общ прогнозен бюджет от 6,5 милиона лева. Тя е насочена към туроператори, които са претърпели щети от невъзстановени средства от техните доставчици на услуги, и които същевременно са длъжници на своите клиенти.

Още по темата

Безвъзмездните средства по схемата ще се разпределят пропорционално. Тяхното усвояване е спрямо броя на одобрените кандидати и реализиране на оборот за всеки кандидат в размер на до 15 на сто от оборота без ДДС през 2019 година Те обаче няма да са повече от дължимата сума към клиенти за неосъществените пътувания.

С въвеждането на правилото за определяне на праг на размера на помощта до размера на щетите се цели да не се допусне финансиране на печалба с държавна помощ и да не се допусне туроператора да получи необоснован висок размер на помощта, отколкото е размера на понесената щета.

Подаването на заявленията за държавната помощ се извършва по електронен път до 20 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи туроператорите Опапаха парите на хората и сега държавата / всички ние данъкоплатците ще им ги връщаме !туроператор да си в тая гнусна територия на Мафията
3
0
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Защо им се помага с парите, взети от нас като данъци? Нима не са заделили нещо на страни за подобни ситуации?
2
0
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Ще я правим ли тая демокрация ,кат хората или по комунистически?Нали юпита и зализани ***..чета по София викат "преквалифицирай се,преквалифицирай се,образовай се,карай курсове" Е та от 10 години трябва да си ид..от ,да не можеш онлайн да си запазиш хотел или къща за гости.Тия вече са излишна брънка.Що са не "обучават" ми искат пари!!!Нали така викат от София ,като съкращават поголовно по провинцията!!!Какво стана сега?няма "преквалификация" има държавна хранилка?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек искат от нашите данъци за да могат да се разплатят с гърците. Я пак! А за застраховка тия хубавци чували ли са? Колко от тях са с такава? Хайде вземете от парите ни и ги дайте на гърчолята, че горкичките може и да не получат 15 заплата по Коледа. Живи да ги ожалим. Пък нас богаташите не ни мислете. Ха ха, само да сте посмяли да дадете помощи с които да се изплащат пари на чужди хотели и места за настаняване. Лелееее......