Петков: Заплатите на управителите в ББР са стигали 60 хил. лв.

Министърът обяви, че още малки фирми ще получат подкрепа
Обновена: 7 юли 2021 13:42 | 7 юли 2021 13:20, Веселина Йорданова
221
Петков: Заплатите на управителите в ББР са стигали 60 хил. лв.

Новият Надзорен съвет на ББР е вписан в Търговския регистър и това вече е банката на малките и средните предприятия. Това заяви икономическият министър Кирил Петков пред журналисти в МС.

Още по темата
По думите му сега имаме надзор, който е много професионален и фокусиран върху целите, които трябва да се случат.

Първите разкрития обаче по думите му са обезпокоителни - имало месеци, в които досегашните управители получавали заплата до 60 хил. лв. Петков коментира, че ако искат такива заплати, те могат да отидат в частния сектор, а не да ги вземат от нашите данъци.

Министърът обяви, че ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил., за които ще бъдат насочени още 106 млн. лв. директна грантова помощ над досегашната от 78 млн. лв.

Така още 3694 предприятия, които отговарят на условията, ще бъдат подкрепени. Очаква се това да се случи още в близките седмици.

Петков потвърди, че фирмата за електромобили, с която в събота се очаква да бъде подписан меморандум, е германска. Министърът каза, че по тази сделка се е работило в последните пет седмици, а не преди това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
2
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
До Божидар: "ББР е второто най-печелившо държавно предприятие след АЕЦ Козлодуй"? Добре, да приемем, че е така (но АЕЦ Козлодуй все пак произвежда ел. енергия). Нека тогава да сравним заплатите на директорите на АЕЦ и тези в ББР. За какво тарикатите от ББР са получавали поне три пъти повече? Не е луд който яде по два зелника....
151
1
 
1
 
! Отговори
И да допълним преди 2 години
До Делчо Спасов "Работата е ясна.Който не е разбрал за какво става дума има вроден кpeтенизъм и пълна духовна......" И да допълним: или е гербаджийски ***.
150
7
 
3
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Този харвардски мята здрави гюбеци да се хареса на пашите дето са го назначили. иска да им се хареса. Барем му позволят да седне накрая на софрата. Пфу гадост.
149
0
 
13
 
! Отговори
Св преди 2 години
Годишна заплата - 720хил лв. (без бонусите). т.е. 40 годишни официални средни заплати на софиянец (един трудов стаж). Аз нямам нищо против да се вземат тези пари от човек, който наистина е нещо специално уникално, спасява човешки животи (професор Горчев например, с уникални способности да оперира с Да Винчи), или някой който изкарва с квалифициран труд 40-50 пъти печалба за фирмата на тази заплата. А той хрантутника вземал пари за работа на обикновен банков шеф.
148
14
 
3
 
! Отговори
Божидар преди 2 години
Тоз син майчин още повтаря като папагат как ББР взимало от нашите данъци. За сведение на тази харвардска калинка ББР е второто най-печелившо държавно предприятие след АЕЦ Козлодуй като само за 2020 година има милиард и половина реализирана печалба. ББР се финансира от печалбата си, а не от никакви данъци, колко време ще му трябва на тоз господин да го разбере това?
147
4
 
7
 
! Отговори
В държавна банка? преди 2 години
До Курдо Коленков: Какво общо имат тук търговските банки? Това са частни банки, да дават каквито искат заплати. А тези от ББР са държавни служители. Откъде такива заплати? От държавният бюджет, откъде другаде, т.е. оттам, откъдето са парите за пенсии, социални програми, образование, здравеопазване и т.н. Не са ли им били много на тези тарикати. И дали финансовият министър на Бойко не е знаел нищо за това?
146
2
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимeн 175: Не само за г-н Петков. Не вярвам на някой от четящите тук да са били известни. Но не е там проблема. Това са държавни пари, т.е. пари от нашият бюджет. Не ти ли се виждат малко множко като ги сравним със средната заплата и средната пенсия?
145
4
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До зороНали знаеш-кой за каквото е учил.Да беше завършил финанси щеше да вземаш повече.Иначе управители на банките навсякъде имат високи заплати.Така че това не е нито новина,нито някаква сензация.
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До зороДа си станал банкер, при това управител.
143
3
 
10
 
! Отговори
зоро преди 2 години
Браво банкери, аз тея 60 000 лв ги взимам за 6 години и работя като вол.
142
8
 
5
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Има сайтове в които заплатите на Банкерите са публично известни. Не виждам това какво новина е, явно само за г-н Петков.
141
3
 
4
 
! Отговори
бж преди 2 години
Ай сиктир, а колко са заплатите на управителите в други търговски банки?
140
5
 
11
 
! Отговори
още един преди 2 години
Този ми прилича на Милен Велчев, който помогна на закъсалата Леман Брадърс и тук си приватизира няколко обекта, между които и Казиното на Златните пясъци. Кой знае какви планове има този, така наречен Харвардски специалист? Той действа точно като мутрите. Ако изискват справка от САЩ, може да се окаже, че и дипломата му от колежа, а не университета е фалшива.
139
11
 
8
 
! Отговори
Физиономия преди 2 години
Лицето на човек говори много за вътрешния му свят. Като видя опулените очи на финансовия министър и наглата физиономия на министъра на икономиката знам, че нищо добро не ни чака, ако са в управлението на държавата ни. Напомнят ми на други двама доведени от Симеон, които оправиха фирми от САЩ и си приватизираха апетитни хапки тук. Всеки завършил в САЩ бива вербуван в един момент да работи за тях. Същото е и с "зелените карти". Американецът първо ти става приятел и после те удря в гръб.
138
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Oт самата диплома на Петков се вижда,че той е завършил не Harvard University,a Harvard College,не че е лошо де.Но трябва да е точен когато говори за образованието си.Все пак има съществена разлика между едното и другото уч.заведение.
137
5
 
5
 
! Отговори
всъщност преди 2 години
Тиквата никога не е бил против Путин. Това е лансирана от него теза, но това което направи Тиквоний първи за Путин, дори и Жан Виденов не посмя. Доказателства : 1. Платихме за Белене пари за реактори,които вече две и повече години са още в Русия.вероятно не са изработени. 2. Над 3 милиарда за газопровод до Сърбия, а народът в северозападна България - без отклонения от газта. 3. Развихри кампания против Северна Македония с цел бг народа да повярва, че не Сърбия, а македония е враг.
136
4
 
12
 
! Отговори
Язовиро преди 2 години
Харвардски дипломи по 650 щ.долара! Голям избор на специалности и различни сертификати! Обучението е дистанционно.
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега моите хора ще вземат по 59 хилки , а не твоите! това е ачална заплата.
134
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХУНТАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ.
133
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кевр са назначени хора на герб, енергетици без собствено мнение, не независими, казва им се какво и кога да го правят. Охранителната фирма на бойко "ипон" е несменяемо наета за охрана на топлофикация София. Колко им плащат един бог знае, това са пари от сметките за парно и топла вода на софиянци.

Спонсорирани публикации