Най-много купуваме на изплащане за телевизори и смартфони

Даваме средно за телевизор около 750-800 лева
Обновена: 23 юли 2021 16:43 | 22 юли 2021 18:32, Петя Славова
12
Най-много купуваме на изплащане за телевизори и смартфони
Снимка: pexels.com

Със стоков кредит купуваме по скъпи телевизори и по-евтини смартфони, сочи проучването "Топ 10 на изплащане" за първата половина на 2021 г.

Според резултатите от него бумът в покупките на по-качествени и с по-високи технологични възможности телевизори телевизори се дължи отчасти и на завършилото наскоро Европейското първенство по футбол - българските фенове на футбола искаха да гледат мачовете на по-големи екрани със страхотно качество на картината, предава "Монитор".

Най-популярният телевизор е по-скъп с 23% и достигна средна цена от 750-800 лева, докато година по-рано струваше 600-650 лева.

Смартфони те продължават да са номер едно при уредите на изплащане, но през 2021 г. сме готови да платим 2-3 пъти по-малко от миналата година - 600-650 лв., срещу 1550-1600 през миналата.

В пандемията хората преструктурираха семейните си бюджети и парите, спестени от ресторанти или почивки бяха инвестирани в по-скъпи и по-висок клас стоки за повишаване на комфорта в дома. Например, през първата половина на 2021 година, най-търсеното обзавеждане за спалня струваше 800-850 лева, което е с 30% по-високо в сравнение с периода януари-юни 2020 година.

През първите 6 месеца на 2021 година хората инвестираха повече пари в повишаване на жизнения си комфорт. Пет от десетте най-търсени стоки са с по-високи средни цени.

Това са телевизорите, лаптопите, обзавеждането за спалня, матраците и климатиците. Средната сена на комплект от обзавеждане за спалня и матрак нарасна с 29% до 1250 лева. Купувачите на уреди със стоков кредит повишаваха комфорта си и с по-модерни климатици. С това се обяснява и ръстът на средната цена на тези уреди с 12% до 1050-1100 лева и изкачването им в класацията от 10-а на 7-а позиция.

Най-значителен ръст в средните цени на купуваните на кредит продукти е в категория "Преносими компютри". Обяснението за това е в дългия период на „хоум офис“ и дистанционно обучение – хората се нуждаеха от по-мощни машини, с които да изпълняват ежедневните си задачи и да останат свързани с колегите си. Затова и средната цена на лаптопите нарасна с 35,7% и през първите 6 месеца сме били готови да купим на кредит лаптоп за 900-950 лева, докато година - само 650-700 лева.

При пералните, които също са в топ 10 сме готови да дадем по-малко пари – 450-500 лв, отколкото през 2020-та, когато си позволявахме – 590 640 лв., сочат данните на проучването на пазара направено от БНП Париба Лични Финанси

До 2030 година пазарът на доставки с роботи и дронове ще достигне 33 млрд. евро, се прогнозира в доклада "Търговията: Презареждане 2021" на L’Echangeur - центърът за технологични и маркетингови иновации на банката. Според проучване на "Евромонитор", цитирано в доклада, за 55% от потребителите роботизираната доставка не би трябвало да отнема повече от два часа, докато към момента само 19% от ритейлърите могат да доставят стоките за по-малко от 48 часа.

Друга промяна ще бъде движена от усилията за по-екологично потребление, което се отнася за опаковките и веригите на доставка. Старт-ъп наречен “Repack” вече предлага , след като пратката е достигнала крайната си дестинация, куриерът да вземе опаковката и безплатно да я върне към онлайн търговеца за рециклиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Като ти гледам правописа, и ми е ясно какъв енергоиСточник си направил. Само да вметна, че всеки втори има такъв. Аз пък съм независим и от бензин, защото зареждам електричката от собствен енергоиЗточник. А ти се радвай там на слънчевите батерийки за 1000лв. или на генератора от селската баричка.
9
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Пред предстоящата БРУТАЛНА инфлация трябва или да си много богат,или силно неинтелигентен, за да теглиш заем за такива неща.
8
0
 
9
 
! Отговори
Anon преди 2 години
Всеки който взима кредит за Бяла или черна техника по- добре да си преосмисли приоритетите. Дс си беден е лошо. Да си беден и *** е трагично.
7
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Лъжа! Или много неинтелигентни хора!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимайте кредити и си купувайте дрънкулки. Аз пък инвестирах в собствен енергоисточник и съм независим от енергото и парното. Тази инвестиция ще остане за децата внуците и правнуците. Както вървят нещата оня дет говори на миеко ще ви направи тока по 1 лв за киловат. Не че сега е евтин тока с този преенос превоз с което плащата двоен размер на това което сте консумирали. За дрънкулки винаги има време. По важното е да си осигурите независимоста от монополистите.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата власт така ще ви подреди, че ще забравите всичко друго освен хляб и сол ...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любима моя картинка. Люлинска фризьорка с има-няма 2000лв. месечен доход се разхожда с мобилен телефон колкото нейна заплата... Падам. Разбирам човек с нормална заплата да си вземе премиум телефон, ама...
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До House M.D.TeleVision
2
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Какво означава символът TV?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползвам Нокия с копчета за 100лв а телевизор втора ръка за 200лв. Пари за глупости нямам. Заеми не вземам.

Спонсорирани публикации