Близо половин милион долара, за да полетиш в Космоса с Virgin Galactic

Компанията възобновява продажбата на билети
Обновена: 6 авг 2021 13:54 | 6 авг 2021 13:54,
21
Близо половин милион долара, за да полетиш в Космоса с Virgin Galactic
Снимка: Bloomberg

Инфлацията не се покачва само на Земята. Virgin Galactic Holdings Inc. възобновява продажбите на билети за пътувания в Космоса на нова цена от 450 000 долара, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Продажбите се възобновяват незабавно и наличните билети варират от отделни места до "пълно изкупуване на полети", заяви главният изпълнителен директор Майкъл Колглейзиър в изявление в четвъртък, докато компанията отчите финансовите си резултати.

Още по темата
Virgin Galactic искаше по 250 000 долара за всеки билет, преди да спре продажбите, за да продължи работата по космическия си кораб.

Базираната в Лас Крусес, Ню Мексико, компания, се стреми да изгради бизнес за космически туризъм след успешен тестов полет миналия месец с основателя Ричард Брансън и петима служители на Virgin Galactic.

Суборбиталното пътуване продължи около час. Blue Origin на Джеф Безос и Space Exploration Technologies Corp. на Илон Мъск работят по свои собствени туристически предложения.

Повече подробности по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
нн преди 2 години
Незабавно и веднага да се забрани. То не и стига другото замърсяване на земята, че и тези изгъзици на богатите.
16
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Къде отиде борбата с въглеродните емисии и глобалното затопляне?Тоя келешлък колко струва на природата?Напъват хората да купуват скъпи и прескъпи ел.играчки като Тесла,а в същото време масово се произвеждат джипове и пикапи с разход от 20-30/100!
15
1
 
1
 
! Отговори
Az преди 2 години
Не е толкова скъпо, предвид че мутро-*** в България за токова си купуват коли ...
14
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Щатът Вирджиния също значи щатът на девственицата. Щатът се казва в чест на кралицата-девственица Елизабет . А не защото щатът Вирджиния е непроучена територия. Кръстен е в чест на английската кралица, останала девствена докрая. Тя казва "And, in the end, this shall be for me sufficient, that a marble stone shall declare that a queen, having reigned such a time, lived and died a virgin
13
1
 
1
 
! Отговори
Вили Гейтс преди 2 години
Че какво са някакви си половин милион в зелено ? Има толкова много мулти милионери и милиардери. Бедните ДаГоДуат, защото тяхно ще бъде Небесното Царство. Lol
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е батиии! Дай божкйеее скеу му да си пофърка .. фърскааа фъркаааа!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 12 - Супер. ащото не знаел неква безмислена тривиа, сега па хептен го изкара ***.
10
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Virgin island -Наименувани са от Христофор Колумб на легендата за светицата Урсула и 11 000 девици. И точно се визира девственост, а не в смисъл ,че са непроучени-кръстени са на 11-те хиляди девици от известната легенда.МВай ти ставаш за министър от ИТН?
9
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 7 Ти да не си случайно от кандидат министрите полиглоти предложени от Слави? Направо си готов да даваш уроци по английски на кралица Елизабет II.Virgin освен девственица (кой за к'во си мисли) означава куп други неща, например девствена територия. В смисъл - неизследвана, непроучена. Има такива острови - Virgin islands. Дори на български казваме "девствена гора".Смисълът е на неизследвания космос (галактика).
8
1
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Ей ся, кат взема аванса на 15-ти и литвам...
7
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тю, язък! Таман се наканих да събирам пари за билет. Досега не ми достигаха някакви си 249 000 долара за да си купя билет. А сега няма да ми достигат 449 000 долара. Мъкааа!
6
2
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
В чекмеджето имаше за няколко полета в космоса
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е това име "Галактическа девственица"(Върджин Галактик). Ако някой си кръсти фирмата така в България ще бъде заклеймен като странен човек.Мисля,че 1 час удоволствие срещу 400 000 долара-полет с девственица е прекалено! На околовръсното предлагат полети в космоса срещу 20 лева на оргазъм.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дотук с митовете за космическия туризъм. Просто ще е поредната глезотия за клуба на богатите.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, но титлата "хаджи", преди 100+ години е стурвала почти милион български лева, да я изкараш.
2
1
 
8
 
! Отговори
Беф Джезос преди 2 години
Дано да направят по големи космически кораби че да качат всичките д.били и да ги разкарат надалече в космоса. Работим по въпроса.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Качваите ги слави и итн на едно такова хвърчило и ги пращаите в космоса еднопосочно.

Спонсорирани публикации