Янев: Трябва да работим за устойчиво селско стопанство

Премиерът обсъди проблемите в бранша със земеделски производители
21
Янев: Трябва да работим за устойчиво селско стопанство
Снимка: Правителствена пресслужба

"Трябва да работим за развитие на устойчиво селско стопанство и гарантиране на продоволствена сигурност на страната". Това заяви министър-председателят Стефан Янев по време на среща със земеделски производителите в Министерския съвет. На срещата присъстваха вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков.

Представителите на селскостопанския сектор обсъдиха с премиера ключови проблеми в бранша, които изискват неотложни мерки, сред които въпросът с напояването, модернизацията на земеделието и производството на продукция с висока принадена стойност.

Министър-председателят подчерта, че през последните три месеца държавата активно полага усилия за диалог с бизнеса в различните сектори и работи за намирането на ефективни решения, съобщиха от правителствената пресслужба.

”Правим всичко необходимо и сме в непрекъсната координация както с вицепремиера Пеканов по отношение Плана за възстановяване и устойчивост, така и с ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите. Стремим се дейността ни да бъде максимално прозрачна и ефективна“, каза Янев.

Министър-председателят бе категоричен, че диалогът с представителите на земеделските производители трябва да продължи, за да бъде намерен балансът в сектора. Стефан Янев посочи, че трябва да се търсят различни механизми за финансовото подпомагане на сектора за модернизиране на земеделието.

"Напълно приемам исканията на бранша и се радвам, че с екипа на министерството успяхме да предизвикаме сектора и заедно да работим за възстановяване на земеделието", коментира министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. Той заяви, че усилията ще бъдат насочени към осигуряване на подкрепа за земеделския сектор, за да се постигне модернизацията му и да се отговори на климатичните изменения.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
НАПРАВЕТЕ преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ РАЙСКА ГРАДИНА
20
0
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 1 месец
От тоя само чувам ,че усещам и ,че трябвало да работят.Ами рабатете бе какво само трябвало .Истината е ,че ви мързи не сте свикнали,друго си е в ченгеджийницата шефа ви ,цял ден си клатите краката и правите завери срещу Борисов и ГЕРБ.
19
0
 
3
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 1 месец
Всичкото Рада/ев/ втасала та с аграрната политика се захванала. Понеже калинките на Радев тотално се провалиха и се омазаха до ушите сега се опитват чрез хаотични действия да се представят като правителство, което работи здраво и мисли за България и българите. Но всичко е лъжа, измама и крещяща некомпетентност.
18
0
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 месец
Служебен кабинет от чужди граждани.Марш моля Ви се.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва, призовавам, настоявам, анализирам и разбирам, че от служебните един читав няма!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янев, твоята роля е да организираш избори. Видяхме , че и с това не се справяш. Ти не си избран от народа за да прокарваш каквито и да е политики.Изчезвай час по-скоро!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Селско стопанство ли. Имали изобщо такова. Щото като гледам полята и нивите всичко пустее. С мойта бригада през 70-те и 80-те години бяхме построили всички напоителни канали и капково напояване в цялата страна. След 1989 година всички тръби за капково напояване изчезнха а каналите пресъхнаха и се затлачиха с бурени и саморасли храсти. Сега като гледам ограбените тръби и затлачените канали ми идва да намеря един автомат и да избия всички които ни докараха прословутата Разтурация.
14
0
 
2
 
! Отговори
Оч ге ъс ър пръъъъ. преди 1 месец
На кале е човека простено му е.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрът комонис алкохолик мързелив последна точка у живота.хазартаджия
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше един дъртак старче по нова тиви.вика не как а как да е.демек покажини как се прави а не как трябва да стане.тези хора си нямат напредстава от селско стопанство и каво трябва да стане и да се промени.сигорно ще потърсат помоща на експерти в тази област.мозъка на тези дърти *** им работи *** 20% от капацитета им.лопата не са хваща ли през живота си иначе дават акъл на хората.хора които са свикнали цял живот да живеят на гърба на другите хора.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янев, кавко селско стопанство, села отдавна няма. Ти няма ли дадеш изявление за казуса с перчем Петков ??
10
0
 
3
 
! Отговори
Янев комбаинера. преди 1 месец
Искам да чуя напримерно какво предлагате какви са вашите идеи за селското стопанство.аз предлагам вместо чушки картофи домати царевица.да засаждаме овощни дръвчета и цитросови плодове.така хем въздуха ще се подпбри хем здравето на хората и бвп ще нарасне други идеи.
9
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 1 месец
Епа они нема селяни
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама нали точно това правителство спря парите за Напоителни системи. Защото там се крадяло най-много. Дори ваш министър показа празен язовир като пример за източване на средства и после спря средствата от бюджета за напояване..
7
2
 
9
 
! Отговори
СИКТИРДАК преди 1 месец
УСТОЙЧИВИ СА ВРЕМЕННИТЕ УПРАВНИЦИ.БААКТЪН ОТ ИЗМАМНИЦИ.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
че нали го изработихте още през деветдесетте години?! още тогава го ликвидирахте заедно с останалата икономика!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези се готвят да векуват все едно не са служебно правителство!
4
2
 
9
 
! Отговори
Земеделец преди 1 месец
Още преди 1-вите избори попълнихме заявления за Ковид,(за тези,които 2020г. не взеха) Пари до момента не са влезли. Къде са парите крадци такива,след вас и потоп!
3
2
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 месец
Ти трябва да си вървиш и то по скоро заедно с главатари МЕТЕЖНИКА РАДЕВ
2
2
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 1 месец
Някой разбра ли ,какво ще му възстановява на земеделието Янев? Имало било "диалог"? Ами да си приказват бе! И той не беше ли само "служебен" премиер! Някакви "дългосрочни"сънища го вълнуват! Превратаджиите верно са си повервали!