В Банско притеснени за сезона: Липсват ранни резервации

От бранша са притеснени и от скока в цената на тока
8 сеп 2021 07:40, Петя Славова
25

На среща със служебния министър на транспорта Стела Балтова, хотелиери в Банско увериха, че са готови за зимния сезон. От бранша изразиха безспокойство, че са несигурни в бъдещето си, покрай случващото се с пандемичната обстановка.
Още по темата

От бизнеса са предложили да бъде въведена така наречената "светофарна уредба за мерки" и са изявили притесненията си от липсата на ранни резервации, както и спекулативното увеличение на тока, което вероятно ще доведе до нови по-високи цени през новия сезон, предаде Bulgaria ON AIR.

"При всички случаи увеличението на цената на електричеството оказва влияние не само върху цената на ски картите, въобще върху целия бизнес. Това, обаче, което беше изискано, е във възможно най-скоро време да бъде ясна цената на ски картите, тъй като те влизат в цената на туристическата услуга, на туристическите пакети и беше договорено, че това ще се случи в най-скоро време", заяви министърът на туризма Стела Балтова.

"Да има "светофарна уредба" с предвидимите мерки, да не се затваря от днес за утре, а напротив, това нещо да знае, че при зелена светлина - имаме такива мерки, при оранжев код – такива, при червен код, защото тези мерки, които бяха досега, направиха нашия бранш неатрактивен и нежелан за реализация. Липсват ранни резервации", каза председателят на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж резервации нямат,а вдигат рязко цените на имотите.Не че някой ги купува, ама пак да ударят кьоравото.
15
4
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Загледайте планината на кадрите над град Банско. Прилича на огромна пирамида (обрасла с дървета). Също такава огромна пирамида има и до град Сливен...
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оставихте на Марк Жирардели да ви разбие хубавия курорт, презастрои ви го, сега гледате едни празни сгради
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха. Те хората са още по плажовете в Гърция, вие искате да ви идват в хотелите да карат ски.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туризмът не е жизненоважен отрасъл.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Притеснени от липсата на туристи, притеснени от цената на тока... Аз пък съм притеснен от високите им цени, притеснен съм, че въпреки , че им намалиха ДДС-то това не се отрази изобщо на цените, даже те се повишиха..
10
1
 
16
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Айди ития кожодери ревнаха, до сега гларусите сега кефалите. А кой сади компир по нивите или вече са писти.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те чуждестранните туристи не са ***, преди да резервират четат. А това което виждат е, че - ваксиниран персонал няма. Мерки - няма. Вирус - има. И на никой не му се рискува, при условие, че алпите са им по-близо, а там ваксинацията е наваксала и то без фалшивите сертификати, дето се издават при нас.
8
1
 
21
 
! Отговори
Рецепта преди 2 години
Дедите на тези планински индивиди са карали зимата с 40 буркана телешко сега свикнаха да продават кебапчета по 9 лв бройката на заблудени чужденци. Е, дано не са забравили как се слага телешко в буркан. Да им припомня: месото се реже на купчета, вари се, най-добре с овча лой да не загори в казана, като уври се слага в буркани, които се кипват за да се стерилизират. Само сол на месото, друго не се слага. Хайде, планинари, сполай ви. И дърва да има, ще избутате да се изпролети.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез пък... тя цялата държава тръгнала да ходи на м***ната си, те за един сезон в едно Банско се запритеснявали. Че ако е така, да споделя че се притеснявам и от един бомбирал буркан на съседа от 7-мия етаж, дето го е изнесълв коридора?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами аз като редовен турист да обЕсня: ранни резервации не се стимулират с високи цени, не може да сложиш реална цена 4 месеца преди сезона, нормално е цената да е поне наполовина. Така се прави и със самолетните билети и всичко. Ааа чакай, сетих се, мутрите се опитват да си избият загубите от миналата година с двойни цени. Е нема да стане, тази година ще съм на частна квартира, както бях лятото. Успех на бранша в дрането на кожи!!!
5
0
 
7
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Сега е време да се строи ударно
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ората немат пари за леп какво море каква планина.
3
2
 
17
 
! Отговори
мунчо преди 2 години
при тези мерки никой от сега няма да си люсне парите за след 4-5 месеца. зимата почти всичко е на закрито и може до тогава да обявят, че без жълта книжка и 2 + 2 бустера само под звездите ви се полага да отседнете / вечеряте/ пазарувате/ дишате. честито ви ново робство и тиранство... уж големи либерали са в ЕС, но за наше здраве чудеса от фашизъм ще въведат.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бяха ваксинирали, да бяха обявили че ще приемат само ваксинирани клиенти. Сега хленчете с кръчмаря алибегов, но аз няма да гласувам за партия която обещава компенсация на кръчмарите.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да ги информира че има ковид. На хората не им е точно до банско. Сега усещам и тези ще искат помощи от държавата. А ужким беше капитализъм, па то се оказа социализъм и всеки чака на държавата.

Спонсорирани публикации