Билетите за влака поскъпват заради скъпия ток

Няма да бъде наваляван броят на превозните средства
35
Билетите за влака поскъпват заради скъпия ток
Снимка: БГНЕС

Заради поскъпването на тока цената на билетите за влака ще скочи.

В „БДЖ – Пътнически превози“ в момента се правят разчети за повишаване на цените на билетите заради двукратно нарасналите разходи на превозвача за ток, съобщи  управителят на дружеството Любен Нанов пред bTV.

„Ние ползваме 150 хиляди гигаватчаса годишно ток, тъй като от всичките 565 влака 470 са на ток. Той струваше дълго време 100-110 лева за мегаватчас, а сега е 220-250 лв. Относителният дял на електроенергията в общите ни разходи е 21%. Имаме право два пъти в годината да индексираме цените на билетите в случай не такова повишение на разходите ни и в момента правим разчети, които ще представим на транспортното министерство. Няма обаче опасност да съкращаваме влакове“, каза Нанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: влактокБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагоре, нагоре , нагоре води и Светла евроатлантическа интеграция
3
4
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Няма палатки на пиещи маргинали по жълтите павета. Няма затворен Орлов мост. Значи всичко е наред и народа е доволен от промяната :))))))))))))))
2
0
 
19
 
! Отговори
реалист преди 2 години
По-лесно ще е да кажете,кое не поскъпва тези дни
1
4
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Така, така....точно така. Всеки ден искам по 5 новини, даже 10 по-добре как всичко поскъпва :))) Искахте промяна, имате я! Сега обаче е по-добре, когато крадеца Борисов и ГЕРБ ги няма, нали? При Лъжеца и Крадеца има 0% корупция и виждате как всичко тръгна нагоре и вече не сме на последно място в Европа, както беше при Борисов :)))))))))

Спонсорирани публикации