Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно

Столичаните ще плащат поне с 20% повече за отопление
182
Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно
Снимка: Pixabay

До 1 януари имаме гарантирани цени на тока, парното и на вода за бита, след това обаче КЕВР има право да ги увеличи и на трите и със сигурност ще го направи, прогнозира пред БНР Георги Кадиев от БСП.

Според него въпросът е с какъв процент ще поскъпнат.

Още по темата

„20 на сто увеличение е абсолютно минималното. Трябва да се подкрепи само този бизнес, който губи конкуретноспособност заради увеличението на еленергията", каза още Кадиев.

„54 млн. лв. са капка в морето от задълженията на Топлофикация София, те общо са към едни милиард към БЕХ и към Булгаргаз“, посочи Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение и част от ДБ, пред БНР за новото дело на Булгаргаз срещу Топлофикация София за неизплатените 54 млн. лв.

„Проблемът тази година с Топлофикация София е, че към 1 юли бяха определени цени, на които тя продава парното на софиянци, на база на цени на природния газ от 45 лв. на мегават час. А в момента Топлофикация купува газ от Булгаргаз на цени към 80 лв. на мегават час. От първи октомври ще станат 90 лв. за мегават час, което е загуби за Топлофикация само за този отоплителен сезон в размер на 270 млн. лв. още допълнително над сегашните си задължения. Това ще бъде енергийна бомба за потребителите през идващия отоплителен сезон, когато видят изравнителните си сметки през юли 2022 година. Тоест, ако Топлофикация е плащала повече за газа, тя трябва да надвземе тези пари за следващия сезон от своите абонати“, заяви още Панев.

Според него от 1 януари ще има 20 на сто поскъпване, но ударът Няма да е еднократен за абонатите на Топлофикация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: водапарнотоккевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са подводните мини заложени от управлението на тройната коалиция!
62
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво друго да очакваш след 11 години управление на ГЕРБ.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години бившите комунисти и настоящи социалисти нарочно фалираха предприятия и заводи по поръчка. За да може да се купят за цена от 1$. А сега се докопаха до властта и ще направят същото с цялата държава. Ще я доведат ресурсен фалит, за да може доставчика на ресурси да я купи за 1$.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономически колапс и драстично падане на жизнения стандарт я Европа ако цените на газта се задържат на това ниво. А ако Европа реално се сдърпа с Русия - какво я чака тогава?
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реални резултати от управлението на Радев.
58
5
 
11
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Всичко е измислено ...Буци никога няма да загуби ......всичко е измислено така че Буци види ли дедовия ....и задейства подобен ХАОС ужким "Видяхте ли , без мен сте за никъде аз съм вашият господ !" А дефакто той ги прави тия лудници ! Стратегията е повече от тарикатска ....но не на мен тия ....ееее на онея дето вярват самов това което им кажат !
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слeд три мaндaтa нa Бoриcoв,пoлoжeниeтo нa бългaритe e трaгичнo!C руcкa eнeргийнa примкa нa шиятa!Cлeдcтвиe нa бeзнaкaзaнитe крaжби нaБoриcoв, Пeeвcки, Гeшeв и шaйкaтa им!Кaктo ce видя oт рaзкритиятa нa cлужeбнoтo прaвитeлcтвo!
56
1
 
7
 
! Отговори
А късмет преди 2 години
Как поскъпнат и така палиме и Президентство и Парламентство.
55
4
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Спокойно! Всичко е Ок! Щом няма палатки и блокиран Орлов мост, значи българина е доволен и сит и увеличаването на всичко не му се отразява негативно :))) Спете спокойно другарки и другари, при Фигуранта промяната върви от добре, по-добре. Виновен е Бойко Борисов, няма да се плашите. Ама вече страха го няма, дишате свободно. ГЕРБ де ги няма и не управляват вече половин година са виновни, че цените на всичко са нагоре. Комунистите и Фигуранта не са, те след има-няма 50 години ще ви оправят :)))
54
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Да се вдига всичко ......само не заплатите ! Българина обича да бъде мачкан .....е ще извият едно хубаво хоро пред парламента и толкова ! Депутатите ги мачкат ....те хоро им играят :)
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
печатахте пари сега се чудите откъде идва тази инфлация...
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги когато комунистите крадат държавата цените хвърчат и народа обеднява. Различното този път е, че взеха властта с измама!
51
7
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЩЕ ПОСТЪПВАТ Я! РАДЕВ ИМА ДА СИ ИЗБИЕ 1 МИЛИАРД РАЗДАДЕНИ ПАРИ ЗА ДА КУПИ ГЛАСОВЕТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ !
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте Топлофикация и всеки да минава на дърва
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалирала държава, се купува евтино. Ще видим кой ще си купи България. Може би доставчика на газ и петрол.
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД СТАНИШЕВ беше КРИЗА!ДОКАТ0 БЕШЕ СТАНИШЕВ ОБЯСНЯВАШЕ ,ЧЕ СВЕТОВНАТА КРИЗА ЩЕ НИ ОТМИНЕ/СТАНИШЕВ С АНГЛИЙСКА ДИПЛОМА/Бойко с английския е ЗЛЕ! Не го ВЛАДЕЕ, НО всички кризи овладя и никой не разбра, как изчезнаха мигрантите от СОФИЯ!ЗАВАРИ ОТ ОРЕШАРСКИ БЛИЗО 4 МИЛИАРДА ДЪЛГ ЗА КТБ!/ОРЕШАРСКИ КАПАЦИТЕТ УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ/СЕГА ВЕЛИКИЯ ПИЛОТ И ХАРВАРДИ КЕ НИ ЗАВЛИЧАТ НА ДЪНОТО И ЩЕ СИ ПЕЕМ ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА!КОЛКО ДА ПЛЮЕТЕ ПО БОЙКО ЩЕ ВИ СЕ ИЗЯСНИ КОЙ КРАДЕЦ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!
47
4
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Искахте банани и тоалетна хартия - имате ги! Кво ревете ?!
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко ви каза преди година... Тия искат да счупят държавата...
45
4
 
5
 
! Отговори
ами преди 2 години
Заради Фигуранта задържат цените за да минат изборите
44
4
 
10
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Това да си добър политик и добър държавник означава да може да решаваш тежки проблеми. В момента има множество тежки проблеми, които няма кой да реши. Какви са изводите, които се натрапват от самосебе си? Бойчето може да е всякакъв, но като имаше проблеми от подобно естество, не оставяше министрите си на мира и той самият беше денонощно на терен. Сегашните паркетни лъвове управляват държавата от телевизора.