Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно

Столичаните ще плащат поне с 20% повече за отопление
182
Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно
Снимка: Pixabay

До 1 януари имаме гарантирани цени на тока, парното и на вода за бита, след това обаче КЕВР има право да ги увеличи и на трите и със сигурност ще го направи, прогнозира пред БНР Георги Кадиев от БСП.

Според него въпросът е с какъв процент ще поскъпнат.

Още по темата

„20 на сто увеличение е абсолютно минималното. Трябва да се подкрепи само този бизнес, който губи конкуретноспособност заради увеличението на еленергията", каза още Кадиев.

„54 млн. лв. са капка в морето от задълженията на Топлофикация София, те общо са към едни милиард към БЕХ и към Булгаргаз“, посочи Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение и част от ДБ, пред БНР за новото дело на Булгаргаз срещу Топлофикация София за неизплатените 54 млн. лв.

„Проблемът тази година с Топлофикация София е, че към 1 юли бяха определени цени, на които тя продава парното на софиянци, на база на цени на природния газ от 45 лв. на мегават час. А в момента Топлофикация купува газ от Булгаргаз на цени към 80 лв. на мегават час. От първи октомври ще станат 90 лв. за мегават час, което е загуби за Топлофикация само за този отоплителен сезон в размер на 270 млн. лв. още допълнително над сегашните си задължения. Това ще бъде енергийна бомба за потребителите през идващия отоплителен сезон, когато видят изравнителните си сметки през юли 2022 година. Тоест, ако Топлофикация е плащала повече за газа, тя трябва да надвземе тези пари за следващия сезон от своите абонати“, заяви още Панев.

Според него от 1 януари ще има 20 на сто поскъпване, но ударът Няма да е еднократен за абонатите на Топлофикация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: водапарнотоккевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации