Ръстът на цената на тока не се дължал на спекулация

Свързването на борсите на други държави не променяло нещата
64
Ръстът на цената на тока не се дължал на спекулация
Снимка: Pixabay

„Спекулации на пазара с електроенергия няма. Може да има бегли опити, но те не водят до нищо съществено“, коментира Константин Константинов, изпълнителен директор на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), пред bTV по повод високите цени на електрическата енергия за бизнеса.

Още по темата

В борсата имаше и проверка на ДАНС. Константинов уточни, че са предоставили документи за всички сделки за определен период, а такава проверка не се извършва за първи път.

Той напомни също, че при съмнения за спекулации на пазара сигнали се изпращат до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

По думите му обикновено става въпрос за предлагане или търсене на много големи количества ток, за сключване на договор с предварителна договорка и търговия с вътрешна информация.

Относно свързването на пазара с борсите на други държави Константинов коментира, че пазарните обединения не променят търговския обмен и цените кой знае колко.

Той е убеден, че няма да има промяна на цената на тока за небитовите потребители след обединението с Румъния, което ще стане на 27 октомври тази година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа ни прати за Зелен хайвер, или за Зелена енергия.......................
22
2
 
18
 
! Отговори
червената армия преди 2 години
Изнасяме евтин ток на съседите, а в България, нашия бизнес и нашите домакинства трябва да страдат и да плащат скъпо. Това да ви напомня нешо типично за 90-те години?
21
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Дължи се на лакомията на едни олигарсите. То като имаш повече от колкото ти трябва цените падат, но имали лакомийка няма падане
20
3
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
При мен цената беше 1,6 стотинки!!!
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Молим държавата да спаси българския бизнесмен от пазарната икономика, от независимата борса на тока, от световните цени на горивата и газа.
18
7
 
6
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Фигуранта радев трябва да плаща на мутрите за платените протести от миналата година и да пълни пликове .Оставка мутро
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно на спекулация се дължи... но ДА - мога да се съглася, че е спекулация на сили, външни за БГ
16
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
Хич не се дължи на спекулации. А на какво? Бо Бай Тошово време все борси за ток е имало. Без борсите за ток, да не би да не сме имали ток? АЕЦ-а произвежда, пуска по жиците и толкоз... И една фирма за техническа подръжка, кое му е токлова сложното? АААА, лапачите по веригата, дето станаха милиардери от нищо!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският бизнесмен иска хем да печели от спекулата с тока, хем държавата да му плаща за скъпия ток................Българският бизнесмен е недорасъл за пазарна икономика......... Сам се спекулира и се самоограбва и самообогатява, но иска държавата да му плаща за загубите, без да му взема печалбите от спекулата.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на фигеранта родев и хунтата му
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука какво срича радев ,като не му стигат парите
12
0
 
5
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Тоз е баси наглия лъжец. "Той е убеден, че няма да има промяна на цената на тока за небитовите потребители след обединението с Румъния, което ще стане на 27 октомври тази година."Много ясно, бита все още е на регулирания пазар!!!След няколко години като изгонят и бита на свободния пазар яко ще духаме супата.Как пък един не се намери да обясни, че наглата реклама, как щяла да ви падне сметката за ток е поредната лъжа.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дължи се на некадърника радев и хунтата му !Това е истината !Чакайте на Кирчо и кокорчо да ви спасят
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дължи се на некадърно управление
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе, не се дължи на спекулации те на борсата все най-честните спекуланти.
8
1
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
А уж разнообразиено в "доставчиците" и свободният пазар щял да доведе до по-евтин ток ! Това, либерализма и мутанта - пазарна икономика е пълна лъжа и измама!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не са спекулации а са мафиотско източване на народа. Пак няма виновни, но ккакто знаем всички ВЕЦ И ТЕЦ са в ръцете на ДПС. Те контролират всичките и са разпределени между наши хора.
6
0
 
13
 
! Отговори
Няма спекулация, преди 2 години
само шашми, терор и извиване на ръце. И каква е тая независима енергийна борса? От кого е независима? Или е такава, защото нищо не зависи от нея?
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на борсата е спекула, изкупуване на тока и предлагане отново на по-висока цена...........Пазарната икономика не е подходяща за българския бизнес. Той едновременно спекулира на борсата с тока и иска по-ниски цени на тока................Българският бизнес страда от пазарната икономика и иска държавата да помага в регулирането на цените.................
4
6
 
7
 
! Отговори
ddd преди 2 години
Само эащото *** и Пульо са решили да се воэят на електрически коли, сега всички трябва да плащат скъп ток.

Спонсорирани публикации