Алибегов: Ще фалира икономиката, ако се въведе сертификат

Няма как да проработи при 20% ваксинирани, заяви той
Обновена: 18 окт 2021 22:46 | 18 окт 2021 22:16, Веселина Йорданова
145

"Ние сме твърдо против да наложат да се работи със сертификати само в ресторантьорския бранш. Каквото е за всички, това трябва да е и за нас", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

"Днес синдикатите и работодателите опитаха всичко да се разберат с правителството, имаха много хубави идеи, предложиха ги. Както казаха на пресконференцията: Да, видяхме се, поговорихме си. Намерения много, решения - никакви", добави още той в "Денят ON AIR".

"Зеленият сертификат", който се опитва в момента да въведе Министерството на здравеопазването, няма как да проработи, тъй като ние се опитваме да го въведем при 20% ваксинирани, а в другите държави е било въведено при 60% ваксинирани", посочи Алибегов.

Според него в тази ситуация ще фалира икономиката и това е абсолютна абдикация на държавата. Утре ще се проведе поредният протест на ресторантьорите.

"Това е формата на недоволство, която трябва да изкажеш, когато ти си пробвал всичко, а отсрещната страна няма нищо. Очаквам да си изкажем нашето недоволство. Очаквам синдикатите да бъдат поканени на среща отново", подчерта Алибегов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Ричард Алибегов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
45
 
13
 
! Отговори
Въведете го! преди 2 години
Въведете сертификата. Алтернатива да са платени тестове. На другият ден *** ювците ще се наредят пред ваксинационните центрове. За съжаление, на *** ю акъл не може да се налее, но бръкнеш ли му в джоба, ще потръгнат нещата. Друга оправия няма.
4
5
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 години
Кръчмите работят с храни, ако тоя некъпане забравил. Защо постоянно отразявате техен бизнес, все едно само те са ощетени. Нека каже, колко кръчми са фалирали. Българина ще се откаже от нови дрехи да речем, но ходенето по кръчмите са му в кръвта, та ричи да спре да хленчи и да се прави на важен.
3
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този му загря реотана, но още не е загрял, че сертификатите са за да ни накарат да се ваксинираме, но няма да мине само ще разгневят хората.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалирай куче! Даже ***! Грешната страна си заел.
1
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо невярно да е казал? Точно така е. При 20% да въведеш сертификат за работа и пазаруване е харакири.

Спонсорирани публикации